fredag 31. oktober 2014

Garmin Express

Nå har jeg fått installert Garmin Express på pcen slik at jeg bare setter i USB tilkoblingen på klokka eller sykkelcomputeren og vips så er alt synkronisert. Da slipper jeg å laste opp informasjonen til både Endomondo og Strava da det skjer automatisk. Har også tatt i bruk Garmin Connect brukerkonto i den forbindelse.

http://connect.garmin.com/modern/profile/lthjense

Ennå et nettsted der treningene blir logget



søndag 26. oktober 2014

En helg i oktober

Etter å ha tatt en liten pause fra sykkelsetet grunnet en vond rygg tok jeg sjansen på en tur på lørdag. Kjenner at dette ikke er favorittaktiviteten for ryggen om dagen, men det gikk greit. Turen var flott, og høstværet var strålende.

Blir det flere turer til Buttentjern denne
sensongen, eller var dette den siste?
Lørdag kveld var det også på tide å gjøre raceren klar for den kjedelige innesesongen, men det er greit å ha et sted å brenne noen kalorier når været eller tiden tillater ski, gåturer eller joggeturer.

Siste runde med Gianten? Blir det ny sykkel til våren?
Søndag var planen å gå en tur til Buttentjern for å grille pølser og ha det litt kos med bål. Gåturen ble gjennomført men et vær med mye sur vindt ødela for bålkosen. Kakao og boller ble erstatningen. Nå er det søndag kveld og skolearbeid står for tur.

Fruen skuer utover "havet"



søndag 19. oktober 2014

How fit am I?

Fredag morgen før jobb raset jeg raskt gjennom Facebookappen og kom innom en fitness test på nettet som jeg tenkte det kunne være morsomt å ta. Etter å ha svart på en del spørsmål var testen ferdig. Overraskelsen var stor da resultatet kom, og ikke positivt for å si det sånn. Slik ble det:

Fakta rødt på hvitt midt i fleisen en fredags morgen
NTNU har vært med å utvikle undersøkelsen, så da er det vel bare til å stole på resultatene. Lurer på hva resultatet hadde vært hvis jeg ikke hadde beveget meg litt.

Ta testen selv og se hvor gammel du egentlig er. Du finner den her:

https://www.worldfitnesslevel.org/#/


lørdag 11. oktober 2014

Årets hovedmål er passert

Helgetur til Notodden, og en dagstur på hytta for å nyte høsten samt å hjelpe med å få opp båten er en grei måte å bruke lørdagen på. Flotte farger og frisk luft nå i oktober. Pølser på laget på bål panna smaker også godt.

Panoramabilde fra verandaen på hytta.

Etter en perioden med litt vondt i ryggen har sykkelen blitt stående i boden, og det har blitt en del gåturer som erstatning for sykkelturene. Dagens tur ned fra hytta førte til at jeg passerte årets hovedmål på 4000 km. Godt fornøyd med dette da det ser ut til at en del av årets delmål ser ut til å gå i vasken.

Med passering 4000 km nå kan jeg kanskje loggføre flere kilometer i 2014
enn i 2013.
Fortsatt er det ganske mildt, og hvis ryggen bare blir litt bedre satser jeg på at det kanskje kan bli et par sykkelturer til før sesongen er over. Hovedmålet var å loggføre mellom 4000 og 4500 km, og hadde vært fint å nærme seg 4500.


Målet er nådd


Pratet litt med disse på veien

Fart i elva


Høstens farger preger skogen








torsdag 2. oktober 2014

Ny telefon i sekken

Etter at min Iphone 4 har vært litt trøblete den siste tiden er den nå blitt skiftet ut med en Iphone 6. Har ikke brukt den i mange dagene ennå, men det virker som det er en fin erstatning selv om prisen er litt stiv. Raskere med større skjerm og litt tynnere er noen av fordelene. Det er også en trygghet å ha en telefon som ikke slår seg av hele tiden når du er på tur. Noen nye finesser er det også i forhold til fireren. Blant annet dette:

Panoramabilde fra toppen av bakken på dagens tur.