fredag 28. november 2014

En liten challenge i desember

Klar for julemåneden med en liten challenge på Endomondo. Håper det blir mulighet for å få loggført noen kilometer på ski i desember. En tur eller to på skøytebanen med familien må det jo også bli tid til,

Flott med egen julelogo ;-)

søndag 23. november 2014

Når er skiføret her?

Mens vi fortsatt venter på skiføre i nærområdet har skiforeningen fått opp et nytt webkamera på Ringkollen. Da er det bare å følge spent  med på når det er kommet nok snø til å spenne på seg skiene.

Du finner også andre webkameraer fra skiforeningen på denne adressen:

http://www.skiforeningen.no/kamera#

onsdag 12. november 2014

Mens vi venter på sneen

Fredag 7.november reiste jeg hjem fra jobben klokken halv sju, og da hadde det lagt seg litt snø på bakken. Kjenner det begynner å krible litt i skifoten nå. Lørdag morgen var alt borte vekk igjen, og da var det bare å knyte på seg joggeskoa og komme seg ut i skogen.

Fortsatt grønn og fint selv om det var
litt snø i går
Søndag var det farsdag der det ble en flott ny kaffekopp fra gutta. Fine ord i kort fikk jeg også. Etter frokost ble det en tur på Buttentjern. Grønt og fint der også. Med andre ord venter vi fortsatt på at snøen skal melde sin ankomst.


Fortsatt høstvær
Fin farsdagsgave nå som de kalde
dagene snart er her


lørdag 1. november 2014

Status for årets hovedmål og delmål

Med to måneder igjen av året begynner tiden å renne ut for å få gjennomført de målene som ble satt opp for 2014. Her er en liten gjennomgang.

- Årets hovedmål om å gjennomføre mellom 4000 og 4500 kilometer er fullført. Med to måneder igjen av året har jeg loggført 4090 kilometer, og det blir spennende å se om jeg forbedrer resultatet for 2013 som var 4265 kilometer.

- Det første delmålet var å få gjennomført en skitur på 50 kilometer. Tanken var god og jeg tror jeg skulle klart det hvis vinteren hadde vært litt bedre her i lavlandet. Det ble en kort sesong, og føret var stort sett nullføre der jeg ikke klarte å få smurt gode ski. Det er spådd mildt resten av året, så det ser ut som det blir vanskelig å gjennomføre. Kanskje i romjulen hvis jeg har fått gått litt før det, men tror det blir et mål som må tas med videre til 2015.

- Det andre delmålet var å sykle til Notodden, og det gikk greit

15 mil til Notodden med min rute

- Det tredje delmålet var å sykle til Kikut. Dette skulle gå greit, men den første turen jeg tok surret jeg fælt og fant ikke fram. Planla var en ny tur i september, men plutselig ble ryggen vond. Det fristet da ikke med en lang tur på sykkelsetet. Dette målet blir nok med videre med til neste år selv om jeg føler at målet nesten ble fullført i år da jeg ikke var langt unna da jeg snudde.

- Det fjerde delmålet om å jogge en tur på 21 km var lite gjennomtenkt. Etter en lang periode med vond hæl på slutten av året 2013 burde jeg egentlig skjønt at dette ville bli vanskelig.Har kun jogget 110 km per dags dato og kun en tur på 10 kilometer. Skal dette målet med til neste år må det justeres ned en del.

- Det femte og siste delmålet var å komme meg under en BMI på 30. Har fortsatt en mulighet for å få til, men da må det jobbes hardt. Per dags dato er den på 31,04. For å kunne presse meg under 30 må jeg redusere vekten med 3,6 kg. Må bruke november måned godt, da fristelsene i desember jo vil stå i kø. Har gjort noen seriøse forsøk på å komme meg under BMI 30 i år, men har etter en stund har jeg sprukket som diagrammet under viser.

Seriøs jobbing fra august til ut i september gav meg laveste registrering på 30,7
BMI skalaen mellom 25 og 30 klassifiseres som overvektig, og det er der jeg vil være. Har laget meg et lite regneark med skalaen for min høyde på 186 cm.

Mellom 25 og 30 vil jeg være, og realistisk rundt 0,1 tonn
Hvis jeg klarer å nå dette målet kan jeg si at jeg har nesten fullført nesten 4 av 6 mål. Da er jeg fornøyd. Uten å klare dette vil jeg være litt missfornøyd.