lørdag 25. april 2020

Hvilken rekkevidde har min firefly

I dag ble det gjennomført en tur jeg ikke har gjort på fire år. Fikk lysten til å prøve igjen siden jeg har fått litt elektrisk drahjelp. Utfordringen på denne turen er opp Svenåa till Tverrsjøstallen. Dette er en stigning på 5,5 km og litt over 400 høydemeter ifølge Strava. Her ville motoren måtte jobbe sammen med meg, og mye av batterikapasiteten ville bli spist opp. Til topps jeg kom og her så jeg mange som i disse koronnatider var ute på helgetur i telt.

Fortsatt is på Ølja
Da var det turen hjem via Klingenberg, Lunner, Grinvoll og Sløvika. En liten stopp på Kalvsjø der jeg på mine tidligere turer fikk handlet litt brus og sjokolade, men her har tiden innhentet butikken og den er nå stengt. På Lunner begynte jeg å bli litt nervøs for rekkevidden på batteriet selv om jeg visste det var mye nedover til Jevnaker. For å være på den sikre siden kjørte jeg på ECO modus fra Lunner til Jevnaker. Da var jeg innenfor og det ble TURBO modus resten av veien hjem. 3 kilometer sa Boschen det var igjen når jeg var hjemme. 52 km og 760 høydemeter ble det.

Her er turen fra Strava:


tirsdag 7. april 2020

E-MTB - Tiden var inne

Har de siste årene mistet litt motivasjon for å komme meg ut for å sykle. Grunnen er de bratte og noen ganger lange oppoverbakkene som har gjort at dørstokkmila har blitt ekstra høy og lang. Derfor har turene jeg har tatt ofte blitt lagt til Eggemoen. Greit nok det, men det blir litt kjedelig i lengden. Har hatt lyst til å komme meg opp på både Veståsen og Øståsen igjen, men har ikke hatt ork.

Av denne grunn har jeg nå solgt alle mine sykler og investert i en elektrisk terrengsykkel for å få den lille ekstra dytten i rompa opp bakken. Valget falt på en Trek powerfly 4 som virket grei. Første tur ble gjennomført i dag. Fikk testet den i noen bratte bakker som opp mot søndre vælsvann og bakkene i Viul på vei hjem fra Hønefoss. Batteriet var tomt etter 4,5 mil som tilfeldigvis midt i Statoilbakken på vei hjem. Heldigvis kun 1,5 km hjem. Da har jeg fått estimert rekkevidden til sykkelen. Skal sies at sykkelen har noen kilo å drasse på.

På vei til Vælsvannet
Flott påskevær




















11.juli 2016 var jeg på mitt sprekeste og syklet opp Viulsbakken på 9 minutter og 8 sekunder på min landeveissykkel. Hva klarte jeg så i dag med el-sykkelen og mye dårligere form. 3 minutter og 53 sekunder. Da er det morro på tur. Men er det trening?

Du blir sliten av å sykle på el-sykkel også, og en kar på min størrelse har helt klart utbytte av denne aktiviteten. Jeg tror egentlig jeg får bra trening, men pulsen går ikke like høyt i bakkene som før. Her er resultatet av dagens økt.

Ingen puls i øvre soner, men bra mosjon er det allikevel.
Når jeg sammenligner den siste turen jeg hadde på min Hard Rock der jeg selv må legge all kraft i pedalene var resultatet av økten faktisk litt dårligere enn den jeg hadde i dag. Det skal sies at jeg ikke tok noen bratte bakker på den økten.

Fordelen med en el-sykkel er helt klart at du føler du får litt driv i bakkene. For min del ble det for tungt og heseblesende uten hjelp. Håper jeg får mye glede av denne sykkelen i tiden som kommer. Trenger absolutt å komme i aktivitet nå som bordtennissesongen er helt brakk grunnet Coronna.




fredag 3. april 2020

En merkelig tid

En tid der et virus begrenser våre muligheter til å bevege oss rundt har jeg og Jonas hatt en "spennende" kamp i stua på et bord som har krympet litt for mye i vask.


Det begynner å bli litt bordtenniskløe nå som påskeferien starter og det ikke er spilt bordtennis på over tre uker.