mandag 30. desember 2013

Tur til Lygna skisenter

Årets nest siste dag ble brukt til å jakte på skiføre for familien. Jonas har reist på hyttetur sammen med en kamerat, så i dag var det jeg, Lene og Martin som skulle på tur. Etter søk på nettet var det Lygnasæter som kunne lokke med litt skiføre. Etter en tur på sportsbutikken for å kjøpe nye staver til minstemann, og 45 minutter i bilen var vi der. Litt skeptiske var vi på parkeringsplassen da vi så rundt oss og det ikke var mye snø, men vi betalte parkeringsavgiften som var ganske stiv for en familie på tur.

Kan bli dyrt hvis det er en stor familie
på tur.
Vi trasket opp på stadion, og Martin mistet raskt lysten til å gå ut på stadion da han så alle proffene som suste forbi. Det var tydelig at mange ambisiøse skiløpere også hadde valgt Lygna skisenter som treningsarena i dag. Etter en liten stund ble han med ut i sporet, og da ble det morro. Det var greit å gå på kunstsnøen i løypa selv om jeg trives bedre i løyper med flere turgåere. Følte litt at man gikk i veien for racerne. Alt i alt topp med snø under beina før vi er ferdige med 2013. Martin og Lene gikk 5 km, mens jeg rundet 9 km.

Full fart i sporet
Gutta på tur




lørdag 28. desember 2013

Romjulscaching

Fortsatt ingen tegn til snø betyr at det må gjøres andre aktiviteter enn vinteraktiviteter. Det som er positivt med at snøen uteblir er at det fortsatt er mulig å finne geocacher. Etter et lite søk på kartet til www.geocaching.com fant jeg meg en rute med noen cacher som jeg ennå ikke har tatt på Jevnaker. Jeg startet på Nøklebytangen sammen med hele familien slik at gutta også kunne få seg litt fri WII og playstation.

Første cache for dagen er funnet.
Turen videre tok jeg alene, og beina ble brukt for å få litt trim etter all julemat og julesnop. Turen gikk til Nordbytangen der det er gjemt to cacher. Fikk prøvd ut den nye flotte gangveien som er ferdigstilt i høst. Den første cachen fant jeg på et illeluktende sted etter litt feilleting i starten. Loggen ble datert og underskrevet.

Dagens andre cache i boks.
Den andre på Nordbytangen med navnet vikingkvinnens grav har en spennende beskrivelse på nettsidene. Her lærte jeg noe nytt om Jevnaker. Boksen egner seg bra for barn da den inneholder byttegjenstander, og hit må jeg nok få med meg Jonas og Martin.

Flott ved Randsfjorden i dag, men ikke helt slutten
av desemberfølelsen.


Dagens tredje med spennende
innhold.














Den siste cachen fant jeg i Asmala, og etter fire funn på fire forsøk var jeg fornøyd med dagens fangst. Selve turen ble på litt over 7 km i frisk vind.

Dagens rute hentet fra Endomondo.

tirsdag 24. desember 2013

God jul

Det var regn- og stormfull aften som de sier i "the julekalender". Årets utgave av julaften i værveien består av mye nedbør, og da ikke i form av den som gir deg julestemning. Har vært ute å gå en liten tur  for å få litt frisk luft før all den gode julematen skal inntas, og må si jeg ikke var helt tørrskodd da jeg kom hjem. Litt skuffende da jeg jeg hadde sett fram til en skitur på formiddagen som gir god julestemning, men været kan jeg ikke gjøre annet med enn å prate pm det.

Ønsker alle en god jul og håper de får sine ønsker oppfylt. Jeg ønsker meg snø :-)


Årets juletre


Årets julevær

lørdag 21. desember 2013

Noen nyttige innkjøp?

Nærmer seg raskt jul nå, og på en handletur i Hønefoss brukte jeg anledningen til å løse inn en G-deal. Dagens store kupp var et par SWIX staver som var satt ned fra 1299,. til 499,-. Føles som et kupp selv om jeg tror det er sjelden disse stavene selges til fullpris. Er egentlig ikke veldig lett å vite hva man bør betale for produkter i den bransjen. Et eksempel er skipakken jeg fikk til min bursdag. Da jeg så på den i november var prisen 2499,-. Da Lene handlet den til meg var prisen satt ned til 1999,-, og nå i dag ligger prisen på 1499,-. Det er i ihvertfall sjelden lurt å handle på impuls før man har sjekket priser litt rundt omkring.

Dagens investering som nok ikke
kan brukes med det første.
Siden det er dårlig skiføre har jeg også kjøpt meg et par is brodder for å komme meg ut på tur. Må si jeg følte meg litt utgått på dato da jeg sto i sko-butikken for å kjøpe innleggssåler til skoene fordi beina er råtne og trenger ekstra demping samt is brodder for å kunne holde meg på beina.

Broddene satt på under hele turen, og
jeg holdt meg på beina.
Greit med litt ekstra veigrep her.



















Dagens tur gikk til Buttentjern, og på veien hjem gikk jeg inn i den blå timen. Her er noen stemningsbilder fra turen.












fredag 20. desember 2013

Juleferien er her

Da er siste arbeidsdag før juleferien gjennomført. Nå var endelig tiden inne for og virkelig få gått litt på ski som rekreasjon. For en uke siden så det ut som at dette var store muligheter for dette, men den gang ei. Etter min lille skitur forrige lørdag satte mildværet inn som har endt med bare veier eller holke over alt. Skiløypene er borte, og værmeldingene ser ikke lysende ut for den kommende uken. Kanskje kan det være en liten mulighet for å få til noe på Lygnasæter eller Ringkollen hvis en tror på julenissen.

Ingen lovende langtidsvarsel fra yr.no på Jevnaker i jula.

På mandag var også den store dagen da jeg fylte 39 år. Kun et år igjen på trettitallet nå. I den anledning fikk jeg nye ski og skisko i gave av Lene, Jonas og Martin i et spleiseprosjekt med min mamma og pappa. Fortsatt spennende med gaver, og fornøyd med den etter jeg på slutten av forrige sesong ødela mine Madshus ski. Denne gangen ble det et par med Rossignol Zymax ski med Rossignol X6 kombi støvler.

En ski med litt mykere spenn en den jeg har fra før.

Kombisko som gir mulighet for å prøve
skøyting.

lørdag 14. desember 2013

Den første turen på snø

Siste skitur som 38-åring


14.desember ble sesongens første tur med snø under skia. Det ble en tung tur da halvdansken ikke akkurat er god til å gå i løssnø for å tråkke sine egne spor. Det ble tilbakelagt en distanse på rundt 5 km uten at tiden jeg brukte skal nevnes. Må vel innrømme at det kanskje ble litt tidlig for en tur på Eggemoen, men en rask beslutning ble tatt da snøen lavet ned på formiddagen. Er vel tryggere å reise på Ringkollen neste gang for å få en bedre skifølelse.






Snøen er der, men ikke noen gode spor å gå i
Klarte meg uten å få riper i skia :-)





søndag 8. desember 2013

Da kom den første ordentlige snøen :-)

Lørdag 7.desember
8.desember var dagen det skulle komme snø som gir håp for en skitur eller to før året er omme. Vi har vært på Notodden i helga, og søndag morgen sto jeg opp til 10 cm med nysnø. Det er vel ikke nok til at skiløypene blir klare, men med minusgradene på plass ser det i hvert fall ut til at snøen som har kommet skal bli liggende. En dag til med like mye snø nå så blir det tur tenker jeg.

Notodden stadion kledd i det store hvite teppet
Søndag 8.desember















Nå er det bare å følge spent med på føremeldingene til skiforeningen for å se når det er mulig å reise på Ringkollen, eller facebooksidene til Eggemoen ski for oppdatering av løypene der.

lørdag 7. desember 2013

Mens vi venter på snøen.

Torsdag 5.desember spådde YR.no en del snø, og da kjente jeg det begynte å krible i langrensfoten. Desverre endte det bare opp med en hel masse vind og lite snø. Så da er det bare å smøre seg med tålmodighet. Snøen kommer vel før eller siden. I mens kan jeg se litt på denne videoen å drømme meg bort til flotte skisporene som venter der ute forhåpentligvis i nærmeste fremtid.


søndag 1. desember 2013

November er over

November har vært en meget dårlig treningsmåned og er ikke mye å skrive hjem om. Sykdom og vondt ben har gjort at jeg ikke fikk gjennomført mitt lave mål på 50 km engang. Det ble med 45 loggførte kilometer, men det har da blitt noen økter på spinning sykkelen. Blir ikke så mange km av den treningen.

Første søndag i advent i dag, og ute på en liten rusletur for å teste foten observerte jeg at gangveien fra Statoil og ned til Samsmoen har fått gatelys. Hyggelig å kunne gå her nå uten at det er stupmørkt.

Ny asfalt og gatelys er en god investering på
gangveien fra Samsmoen til Statoil
Må prøve å nå 50 km i desember også. Hyggelig med en avslutning av året der jeg kan nå målet forhåpentligvis. Heldigvis er års målet nådd.