lørdag 25. januar 2014

En kald og sur lørdag

Da er familiekonkurransen i gang på Endomondo. Jonas har installert Endomondo på sin telefon, og har fått blod på tann for komme foran min bror på listen. Han har derfor vært med meg på skitur tre ganger denne uken noe som jeg synes er veldig hyggelig. På dagens tur startet hele familien. Martin og Lene hoppet av etter 6 km mens det ble over 10 på meg og Jonas.

Her er konkurransen som er åpen for alle:


tirsdag 21. januar 2014

Sesongens første runde på Eggemoen

I dag var dagen for å ta den første runden i lysløypa på Eggemoen. Lørdag var jeg ute i løypa for å gå litt, men lot vær å gå på Musemyrasiden. I går var jeg og Jonas der en tur, men det var altså ikke før i dag jeg tok hele runden. Det begynner å bli litt slitt i løypa, og det er ikke mer snø enn det må være. Satser på at det kommer litt snø til helga nå slik at løypa blir tipp topp. Runden gikk på rett over timen i dag.

Tipp topp tommel opp
Fortsatt litt mye vegetasjon i det hvite snøbildet.


Dagens runde med start på Musemyra

fredag 17. januar 2014

Tur til Ringkollen

Da var årets første tur til Ringkollen gjennomført. Jeg og Jonas reiste etter jobben, og på toppen var det snøvær og vind. Løypene hadde føyket igjen en del siden de ble kjørt i dagtidlig, og det ble litt tøft for Jonas som liker å skøyte. Uansett en god følelse å komme seg ut i den stemningsfulle vinteren, og nå satser vi på at dette var den ordentlige starten på skisesongen.

Jonas med nytt utstyr



Medisin for kropp og sjel



onsdag 15. januar 2014

Smøresesongen er igang

Snøen har etter en lengre tids mildvær endelig meldt sin ankomst igjen. Nå har det kommet litt snø hver dag siden lørdag, og temperaturen har holdt seg godt nede på det blå. Langtidsvarselet til www.yr.no viser også lovende prognoser for at skisesongen endelig kan komme i gang her i lavlandet.

Selv om det ikke er store mengder er det spådd litt snø hver dag i
den kommende uken her på Jevnaker.
Foreløpig er det ikke mulighet for å ta den raske turen på Eggemoen, men nå har jeg planer om å få reist til Ringkollen på fredags kveld. Regner med at hele familien vil være med. Jonas har fått nye ski til jul som ennå ikke er testet. Ringkollen har også fått seg en side på facebook der det gis daglige oppdateringer om føret som er kjekt. Facebook er man jo på minst en gang om dagen. Siden finner du her.

I mens jeg venter er det jo viktig å få preparert skiene riktig. Viktig med riktig smurning. Siden jeg verken har en garasje eller en stor bod blir kjøkkenbordet gjort om til en smørebu med jevne mellomrom i vintersesongen. Funker for meg, og heldigvis er Lene snill og lar meg få lov til dette.

Profesjonell smørebu


Utstyr til å late som jeg kan
smøre ski.

søndag 5. januar 2014

Sykkelrulle

Spinningsykkelen har nå rullet ut døra til fordel for en sykkelrulle. Synes det er forferdelig kjedelig å sitte på spinningsykkelen og se i veggen. Derfor hadde jeg lyst til å prøve en rulle for å se om det er noen forskjell. Handlet en billig TACX Blue Matic rulle på XXL. Bestillingen ble gjort i god tid før jul, men det har nok vært mye og gjøre i julen, for rullen kom først i posten i går, 4.januar.

Store gutter, små gleder
Rullen er nå testet to ganger, og for meg virker den helt grei. Ser at syklister ikke veier i nærheten av så mye som meg da konstruksjonen svikter litt når jeg sitter på den. Spennende og se hvor lenge den holder før den ryker. Merker at det er en annen følelse å bruke denne rullen istedenfor spinningsykkelen. Nå har jeg også mulighet til å ha på sykkelcomputeren som gir litt ekstra motivasjon. Greit å se hvor langt du har syklet på en økt.












onsdag 1. januar 2014

En oppsummering av året, og en titt på det nye

2013 er over og derfor er det på tide og oppsummere året som har gått. Målet for året var å loggføre 4000 km. Dette ble fullført allerede 12.oktober. Totalt fikk jeg loggført 4265 kilometer i 2013, og må si meg godt fornøyd med det.

Statistikken fra Endomondo fra året som har gått.
Min lengste tur på ski ble Veståsløpet på 33,5 km, mens min lengste sykkeltur ble rundt Randsfjorden på 157 km.

Da jeg begynte å skrive blogg i februar var dette for å ha en treningsdagbok som kunne hjelpe meg med å nå målet i 2013. Spørsmålet blir da om jeg skal fortsette med dette, og svaret blir ja. Synes det er morsomt å ha bloggen som en ekstra motivasjon samtidig som det er fint å ha en dagbok der man kan ta et tilbakeblikk på det som er gjort.

Målene for 2014

Skal jeg ha et høyere mål for 2014 enn 2013 siden jeg ble så raskt ferdig med målet i år? Jeg velger å sette antall totale kilometer på samme nivå som 2013. Grunnen til dette er at jeg føler jeg ikke kan bruke mer tid på mosjon enn jeg gjør nå. Det er mye annet i livet som også skal gjøres også.

Hovedmål:
Loggføre mellom 4000 og 4500 km

I tillegg har jeg lyst til å sette meg noen delmål som jeg har lyst til å få gjennomført i året som kommer.

Delmål ski:
Gjennomføre en tur som runder 50 km. 

Delmål: terrengsykkel:
Gjennomføre en sykkeltur til og fra Kikut

Delmål landeveissykkel:
Sykle fra Jevnaker til Notodden i løpet av året

Delmål jogging:
Gjennomføre en tur på 21 kilometer

Delmål vekt:
I løpet av året ha registrert en BMI på under 30

Det første delmålet som må gjennomføres er vel skituren, men slik det ser ut nå er det ikke snø til løyper på Ringkollen eller Eggemoen. Her er det helt snøfritt og varmegrader. Spennende og se om det blir en snøvinter, og ønsker meg selv lykke til med målene.

Godt nytt år :-)