søndag 27. april 2014

En liten søndagstur

Siste søndag i april, og strålende vær med tilnærmet sommertemperaturer gjør det godt for kropp og sjel og legge ut på en liten tur. I går ble Martin sju år, og i dag skulle familien feire med kake og brus. Sykkelturen ble derfor gjennomført på formiddagen og turen gikk over Haug til Norderhov før det ble vendereis ved Ask. Denne turen er det en stund siden jeg har tatt nå siden brua over Storelva har vært stengt for vedlikehold.

Dagens rute
Løypas høyeste punkt, og i følge Endomondo skal 600
høydemeter forseres i løpet av turen.


Brua kan igjen passeres
Utsikt til Storelva



Minimosjonistens skygge
Utsikten fra andre siden








































Selv om turen gikk i behagelig temp ble det satt noen PR på Strava segmentene som finnes langs ruten. Det må vel bety at det hjelper å trene regelmessig over tid. En av de segmentene jeg pleier å teste meg selv litt på er Eggemoen climb som går opp fra Viul mot Eggemoen. Tiden i dag ble 6 minutter og 20 sekunder som er en forbedring på 12 sekunder fra tidligere bestenotering den 28 juni 2013.


søndag 20. april 2014

En oppsummering av påskeferien

Da er det første påskedag og ferien nærmer seg med stormskritt slutten for denne gang. En uke går jammen fort. Været ble meget bra denne uken med unntak av skjærtorsdag da det regnet en del på dagen. Tirsdag reiste vi til Notodden, og sykkelen ble selvfølgelig med på taket av bilen. Vel framme ble det en tur rundt Melås bru, og uten å legge for mye i det ble det, ble det PR på strekningen Melås bru - Yli med tiden 15 minutter og  23 sekunder. En forbedring med 29 sekunder fra forrige PR.

Passerer Heddal stavkirke der jeg giftet meg når jeg sykler Melås bru runden
Onsdag var det fortsatt bra vær, og da var det tid for litt bakker. Turen gikk derfor naturligvis fra Notodden opp til Bolkesjø turisthotell. Her stiger det jevnt stort sett hele veien med en grei bakke de siste tre kilometerne i min målestokk. PR ble det også i dag på strekningen Bolkesjøbakken med tiden 20 minutter og 7 sekunder. En forbedring med 17 sekunder.

500 høydemeter på 20 km i følge min Garmin edge 500
Skjærtorsdag var det regn, og sykkelen ble byttet ut med en tur på Tinfoss badet da det virket triveligere. Her var det jeg, Jonas og Martin som tilbragte et par timer. Martin skal ikke bruke armringer lengre, så det blir ikke anledning til å svømme lengder da det er veldig greit å være i nærheten av ham selv om han er blitt meget trygg i vannet.

Bildet er lånt av nettsidene til Telen som er lokalavisen
på Notodden
Langfredag ble det dagstur på hytta i strålende vær. Lene og gutta skulle se på lam før de reiste opp på hytta, så jeg brukte anledningen til å ta beina fatt for å komme meg opp. Turen var på 4,7 kilometer i deilig vær. Fikk med det også tid til å studere hvor langt arbeidet med veien har kommet etter den ble tatt av flom i fjor sommer.

Bare rundt vannet nå så er jeg framme
Påskeaften var vi hjemme igjen og været var fortsatt strålende. Terrengsykkelen trengtes å bli luftet nå og turen gikk til søndre Vælsvann som jeg pleier å sykle til et par tre ganger i sesongen. Ingen PR i dag, men en fin fem mils tur i det fine været.

Standard bilde fra Vælsvannet



Sti til Hallingby. Prøve meg på den en
gang kanskje?









Rekreasjon for kropp og sjel
















Etter en litt sen påskeaften ble det en rolig tur med litt Geocaching i dag. Turen gikk langs den kjente vestsiden av Randsfjorden med stopp ved Toverud kraftstasjon der det ligger en cache jeg har hatt lyst til å ta lenge. Utrolig hvor mange ganger jeg har kjørt og syklet forbi her uten å vite hvilken perle som ligger nede ved fjorden. Uten cachen ville jeg kanskje ikke tatt meg tid til å gå ned. TFTC som det heter. For de som ikke vet står det for Thankyou for the cache.

Vannkraft
Flott bygging i teglstein
Benker til å nyte utsikten
Cachen ble funnet









Livbøye hvis noen må reddes











Da er det kun en dag igjen av ferien. Den skal brukes til påskelunsj hos mamma og pappa før jeg må hjem å forberede skoledagen på tirsdag. Kanskje det kan bli en tur i 5 km løypa på Eggemoen før dagen er over?

mandag 14. april 2014

Sykkelmekking før tur

Mens verandagulv og bil fikk seg en vask med høytrykksspyleren ble det også tid til å gå over terrengsykkelen. Først en vask for deretter å få av styre og støtdemper for å sjekke kulelagret som jeg vet var ødelagt. Har ikke så veldig greie på dette med å mekke sykkel, men det fins mange gode filmer på youtube som forklarer hvordan ting skal gjøres. Etter kulelagret var fjernet ble det en tur på jakt for å finne nye deler. Først Sandberg på Jevnaker som hadde deler, men ikke til Diamant. Turen gikk da videre til G-sport på stormarkedet der han som jobbet ikke hadde noe særlig greie på dette med sykkeldeler, men fikk beskjed om at jeg kunne vente litt så ville det komme en på jobb med bedre kunnskap. Det hadde ikke jeg tid til så jeg reiste på MX sport i Hønegata. Der hadde de ikke deler, så da gikk turen hjem igjen for å sette sammen sykkelen med de ødelagte delene jeg hadde. Mye jobb for lite resultat.

Styre og støtdemper delt fra hverandre
Greit med bilder når ting skal settes sammen igjen
Her er det ødelagte kulelagret
Etter dette ble det en liten tur på Eggemoen selv om det blåste en del i dag. Prøvde å tråkke på litt i noen av segmentene jeg har laget i Strava, og jammen ble det ikke en bestenotering i på den gamle flystripa/taksebanen med tiden 2 minutter og 13 sekunder som var en forbedring på 13 sekunder.

søndag 13. april 2014

Påskeferie

Det blir en litt annerledes påskeferie i år enn det var i fjor. I fjor var det hyttetur med mye snø i lavlandet. Langrensski var fortsatt hovedaktiviteten som ble bedrevet. I år har det vært bart lenge, og selv om det er mulig å få gått på ski hvis du reiser litt opp i høyden har vårfølelsen kommet. Skia er mentalt lagt på hylla for sesongen.

Målet for påskeferien blir derfor å få rullet en del på sykkelen slik at jeg får loggført noen kilometer. Været blir derfor viktig for trivselen på sykkelsetet. Godt vær kan bety lange og trivelige turer, mens dårlig vær gir korte eller ingen tur. Værmeldingen i området for i påsken ser slik ut:

Skulle være mulighet for noen fine dager her.
Dagens tur gikk i fint vær på Eggemoen sammen med min bror. Satser på at påsken blir bra.

søndag 6. april 2014

Buttentjern for andre dag på rad

Nok en tur til Buttentjern denne helga. I går ble det tur til vestre Buttentjern på sykkel, mens dagens tur gikk til østre Buttentjern på beina. Ligger fortsatt litt snø på den siste delen av veien, så må nok vente litt med å sykle opp. En arbeidsuke igjen til påskeferie nå :-)

Isen ligger godt på østre Buttentjern.
Broen


lørdag 5. april 2014

Buttentjern

Fortsatt is på vestre Buttentjern denne lørdagen, men det begynner å løsne fra land. Tiden fra bommen til rasteplassen ble idag 15 minutter og 46 sekunder som virker lovende så tidlig på året.


onsdag 2. april 2014

Årets første sykkeltur hjem fra jobb

Siden jeg og Lene jobber på samme sted kan vi ofte kjøre i samme bil. Det betyr at jeg kan slenge sykkelen på taket og få fraktet den til jobb for så å sykle hjem. Dette passer som regel bra på onsdager, og i dag ble årets første tur hjem gjennomført.

Det er litt over 40 kilometer mellom Bjoneroa skole og
inngangsdøra til huset mitt.
Årets tur ble gjennomført to uker tidligere enn første tur hjem i 2013. For sammenligningens skyld er det morsomt å se hvordan jeg ligger an med formen i år i forhold til i fjor. Dette kan jeg gjøre i Endomondo.

På tidene ser det ut som det er i kneikene jeg har syklet litt raskere
Med en tid som er nesten ni minutter raskere får vi satse på at det er formen som er litt bedre nå, og ikke værforholdene som gjorde meg så mye raskere.