lørdag 30. august 2014

PR 50 km på terrengsykkelen

Dagens tur gikk til Søndre Vælsvann, og med noen runder på Eggemoen fikk jeg loggført over 50 kilometer på dagens tur. Dette resulterte også i en PR på 50 km. Det virker som høstformen kommer nå, og det er betydelig lettere å puste nå enn det var i de varme dagene i juli.

Dagens feed fra Endomondo
Søndre Vælsvann

Gørrtjern

fredag 29. august 2014

Godt igang med arbeidsåret - PR på timen

Da er vi godt igang med et nytt skoleår, og lærerne er i streik. Akkurat nå ser det ikke ut til at det vil bli en rask løsning da partene ikke ser ut til å være i nærheten av og komme til enighet. Ingen skoler i Gran kommune er tatt ut, så her går driften fortsatt som vanlig. Blitt litt mindre tid til å sykle etter ferien, men i dag var jeg ute etter jobb og fikk en ny personlig rekord på terrengsykkelen.

Fra dagens økt på Endomondo
Fikk ikke loggført noen kilometer forrige helg, så denne helgen satser jeg på fint vær slik at jeg går ut av august måned med hodet hevet i forhold til antall kilometer.

Window selfie

søndag 17. august 2014

Mens vi venter på skolestart

I morgen er det skolestart for hele familien. Jonas begynner i 7.trinn, mens Martin skal starte i 2.trinn. Dagen i dag ble brukt til flott gåtur opp til Søtbakken. På veien fikk vi med oss to Geocacher samt et av Jevnaker kommunes turmål for året.

Sauegjetere
Framme ved turmålet
Rønnerudbråtåsletta






Spøkelseshus?
Klare for litt belønning

mandag 11. august 2014

PR 10 km på Eggemoen

I dag ble det ny pers i 10 km løypa på Eggemoen med terrengsykkelen. Det er første gang jeg har syklet denne løypa med Hard Rocx sykkelen. Tiden ble 29 minutter og 41 sekunder som er en forbedring fra forrige rekord med hele 1 minutt og 1 sekund.

fredag 8. august 2014

På "bærtur" i Nordmarka

I dag var dagen for å finne fram til Kikutstua i Nordmarka. Planen var å gjøre turen grei ved å parkere ved Tverrsjøstallen for så å følge Google map sitt forslag til sykkelruten. Det var lettere sagt en gjort. Jeg hadde ikke tatt med meg kart, og hadde kun et screenshot av kjøreruten som Google hadde foreslått. Et lite stykke etter Gjerdingen skjønte jeg at jeg var på villspor og prøvde å søke hjelp på telefonen. Problemet er bare at telefonen min er litt tullete av og til, og dagen i dag valgte den å slå seg skikkelig vrang. Den slo seg av hele tiden og var ikke til hjelp.

Før jeg reiste hadde jeg heldigvis skrevet en lapp med navnene på de små vannene jeg skulle forbi. Problemet var bare at jeg ikke fant noen av disse navnene på skiltene. Etter å ha syklet litt rundt på måfå fant jeg endelig et navn jeg hadde på lappen da jeg kom til Katnosa. Navnet på skiltet sa Store Sandungen. Da jeg kom dit var det også skiltet mot Kikut og optimismen steg. Bare 10 km til nå i følge skiltet. Etter distansen var tilbakelagt kom det et nytt skilt med beskjed om at det var seks nye kilometer til Kikut. Årsaken var at jeg nok hadde sett på et skilt for skiløyper og ikke sykkelskilt. Motivasjonen sank noe, men 6 km til skulle jeg vel greie. Etter vel en kilometer ble jeg sendt inn på en trillesti som ikke sa noe om hvor lang den var før det ble sykkelvei igjen. Jeg prøvde litt, men mistet all motivasjon i de tunge bakkene og snudde da skjønte at kreftene begynte å ta slutt. Måtte jo klare å komme meg til Tverrsjøen igjen også.

På hjemturen ble det pause ved Gjerdingen dam der jeg fikk i meg den nista jeg hadde med. En halv liter cola, et skolebrød og en New energi. 6 mil på tur uten å nå målet :-( Bilder ble det heller ikke da telefonen ikke ville slå seg på.

torsdag 7. august 2014

Nytt leketøy

Etter lang tids vurdering ble det i dag handlet ny terrengsykkel med 29 tommers hjul. Valget falt på en Hard Rocx Cambrium SL 29R handlet hos Glade Hjul. Sykkelen har en veiledende pris på 14 990,- og ble handlet til 10 990,-. Veiledende priser er vel kanskje ikke et mål, men etter søk på nettet så det ut til at denne prisen ikke var så verst i forhold til andre utsalgssteder. Kjøpet holdt seg også sånn noenlunde innenfor rammene jeg hadde satt økonomisk.

Informasjon om sykkelen hentet fra hjemmesidene til Hard Rocx
Etter en prøvetur på Eggemoen er jeg fornøyd med kjøpet. Jeg er ingen sykkelekspert, og kan kun sammenligne sykkelen med det jeg har hatt før. Rammen og hjul er større noe som skal gi større fart og en mer komfortabel tur. Dette kan jeg si meg enig i, og etter en liten runde i 5 km på Eggemoen ble det ny PR på 12 minutter og 48 sekunder. Dette var fem sekunder raskere enn forrige PR uten egentlig å gjøre noe stort forsøk på det. Den ruller lett i terrenget på Eggemoen. Merket også at jeg ikke fikk så vondt i håndleddene.

Ut fra den første turen kan det virke som bremsene på Diamanten var litt bedre, og ved å bruke ennå mer penger kunne jeg fått en stivere ramme. Uansett må det mer enn en tur til å si hvordan den vil fungere. Det er en litt annen teknikk for å sykle på denne med 29 tommers hjul. Spesielt er det annerledes i stigningene.

Fornøyd med kjøpet, og håper
sykkelen vil gi meg mange timer
med sykkelglede.













Lenge siden det er produsert noe for youtube nå, men på dagens tur ble det tid til noen små klipp som er blitt redigert ved hjelp av Moivemaker.


tirsdag 5. august 2014

Sykkeltur med Martin

Med Jonas og Lene på Drammen sykehus for fjerning av plagsomme mandler hos Jonas ble det til en sykkeltur for meg og Martin på Eggemoen i dag. Greit å gjøre noe for å få tankene over på noe annet en det som skjer i Drammen selv om det kun er snakk om en liten rutineoperasjon. Dette er en tur jeg og Martin har pratet om å gjøre en stund, men som er blitt utsatt til nå. Valget falt på 5 km løypa, og Martin hadde nok før vi reiste lyst på to runder, men han fant raskt ut at det holdt med en. Det ble en fin tur med masse skravling og kjekspause.

Kjekspause er greit på tur
Far og sønn på tur