lørdag 31. januar 2015

Veståsen er klar for tur

Løypene er oppkjørt og når Lene og Martin er på Notodden, og Jonas reiste på arrangementet 24 hours kunne jeg ta meg sesongens første tur på Veståsen. 16 km ble dagens tur, og kjenner at kroppen ikke helt har blitt vant til de lange skiturene ennå. Greie og fine spor, men ikke som de trikkeskinnene man finner på Eggemoen.

Oppdateringer av løypene på Veståsen finner du på Facebook:

Panoramabilde fra Veståsen



Helt alene i løypene. Møtte ingen
på min vei



Magisk lys gav et magisk bilde
fra Veståsen i dag,
(bildet på høyre side selvfølgelig)

















tirsdag 20. januar 2015

Første runde i lysløypa

Lørdag hadde jeg en liten tur i lysløypa, men i dag var den første hele runden for sesongen. Begynner å bli bra med snø i løypa nå, og nå satser vi på å kunne bruke denne et par måneder framover. Hadde en god smørebom slik at det ikke akkurat ble en rask runde.


lørdag 10. januar 2015

Mitt livs lengste svømmetur

Endelig var dagen her da snøen skulle lave ned. Nå håper jeg virkelig at den får lov til å bli liggende slik at det blir godt skiføre i nærområdet. Skulle gjerne tatt skia på biltaket med en gang og reist av gårde, men siden det snødde så tett ville det nok ikke være mange ferdigkjørte løyper. Alternativet for dagens trening ble derfor en tur på Ringeriksbadet. Første gangen i mitt liv har jeg reist alene til et badeanlegg for å svømme. Målet var å svømme lengre enn 1,5 km som er min lengste distanse fra tidligere. Etter å ha passert 1500 meter var det bare å fortsette. I forhold til mine ambisjon hadde jeg nå tilbakelagt halve distansen, men sa til meg selv at jeg ikke ville bli skuffet hvis jeg ikke nådde målet. Rundt regnet 50 minutter senere nådde jeg målet på 3000 meter som tilsvarer 120 lengder i bassenget. Klapp på skulderen for dagens innsats.

Dagens harde fakta
Takk til Lene som kjøpte så fine svømmebriller til meg i julegave. Nå detter ikke linsene ut i vannet, og øynene blir ikke så røde. Lettere å svømme med litt bedre teknikk er det også, selv om jeg ikke akkurat er noen fisk i vannet.

Godt med snø på parkeringen utenfor
Ringeriksbadet

torsdag 1. januar 2015

En oppsummering av året, og en titt på det nye

Det er 1.januar, og 2014 er historie. Aldri vil dette året vende tilbake. Det som er gjort er gjort, og det får vi ikke endret på nå. Da er det på tide å se tilbake på hvilke forventninger og mål jeg hadde i forhold til mosjon/trening på starten av året, og hva det endte opp med.

Hovedmålet for sesongen var å loggføre mellom 4000 og 4500 km på Endomondo, Resultatet ble 4358 km som også var 93 kilometer lengre enn i 2013.

Delmålene som skulle gjennomføres ble ikke helt som jeg hadde tenkt. Sykkelturen til Notodden klarte jeg. Å finne Kikut på terrengsykkel klarte jeg nesten, men siden jeg ikke så hytta må jeg prøve meg på dette igjen. Joggeturen på 21 km ble erstattet med en gåtur på 21 km siden hæl og akilles har plaget meg store deler av året. Skituren på fem mil fikk jeg ikke prøvd meg på da snøsesongen som var ikke var den beste. BMI som skulle under 30 gidder jeg ikke si noe om en gang.

Loggen for 2014
Hva skal jeg så sette som mål for 2015. Noen mål må jeg jo ha. Siden jeg har hatt litt problemer med ryggen siden i høst er jeg litt usikker på hvordan det blir med syklingen i år, Derfor endrer jeg fokus fra antall kilometer til antall aktive timer. I 2014 hadde jeg loggført 322 timer 22 minutter og 42 sekunder.

Hovedmålet for 2015
Loggføre 350 aktive timer på Endomondo

Delmål
I år ønsker jeg ikke å sette mine delmål i starten av januar, men la disse målene være dynamiske. Det vil si at jeg setter meg mål i løpet av året. Et av delmålene som jeg går å tenker på er å kanskje få deltatt i et sykkelritt i løpet av året.

Ja, ja det viktigste er vel å være i bevegelse i 2015 også, og året startet med en tur til Buttentjern der jeg fikk meg en tur ut på øya siden jeg turte å gå på isen.

Isen holdt heldigvis slik at jeg kom meg ut på øya for første gang,
Godt nytt år fra isen på Buttentjern