søndag 7. oktober 2018

On top at last

Etter et par redelige forsøk på å nå til topps i klasse F eller E ble det denne lørdagen i oktober jeg skulle få det til. Kanskje var det også siste sjanse jeg hadde da jeg nå begynner å nærme meg grensen for å kunne delta i klasse E med tanke på antall rankingpoeng.

Dagen startet med puljespill, og to av spillerne i puljen hadde jeg tapt mot før. Den første av de to utfordringene startet greit, og jeg ledet 2-0 i sett. Så ble det krøll og motstanderen utlignet til 2-2. Femte og avgjørende sett startet bra for egen del og da roet nervene seg. 3-2 seier. Utfordring nummer to har alltid vært en hard nøtt grunnet server som jeg ikke har forstått. Den koden hadde jeg nå knekt og det ble seier med 3-1. Videre til sluttspill.

I sluttspillet ble det 3-0 seiere hele veien inn til seier. Server og nubber gjorde motstandere frustrerte, og generelt ble det få lange ballvekslinger. Noe spill i finalen.

Her kan du også lese på JBTK sin hjemmeside

Finale
Seier og premien som er en t-shirt i størrelse
large. Det blir pølseskinn.



















Dagens resultater fra sluttspill

torsdag 2. august 2018

"Oppkjøring" til ny sesong

Sommerferien går mot slutten og ny bordtennissesong står for døren. Lagt inn en del trening i sommer som jeg håper skal gi resultater når vi starter. To treningssamlinger, og noen timer med returnboard har forhåpentligvis forbedret teknikken.


onsdag 6. juni 2018

Trening til JENSEN OPEN

Det trenes hardt til sommerens lagkonkurranse som går av stabelen søndag 17.juni. Her er et helt ekte bildebevis.


søndag 27. mai 2018

Siste sjanse i Herrer F?

Denne søndagen ble det deltakelse i årets siste stevne(mega cup) med mulighet for å samle litt flere rankingpoeng. For meg var det antakeligvis også den siste sjanse for å nå til topps i klasse herrer E der maksimalgrensen er 1199 poeng.

Målet for dagen var klart før jeg dro. Jeg sikte mot toppen av pallen. Skjønte raskt at dette ville bli en krevende dag da min store kropp ikke er like glad i den temperaturen som er om dagen. Fryktelig varmt å spille bordtennis. Vant mine to kamper i innledende runde, men følelsen var ikke god. Fikk litt mindre tro på å nå målet. Kampene ble spilt i B-72 hallen.

Sluttspillet skulle foregå i Lørenskoghallen. Startet med en grei seier i sekstendelsfinalen 3-0, og spillet satt litt bedre. Kvartfinalen ble litt tyngre, og tapte første sett, men snudde til 3-1. Et lite håp ble tent.  I semifinalen fikk jeg en elendig start med 11-3 i første sett. Andre sett tapte jeg også, og trodde vel egentlig at alt var kjørt, men klarte å snu kampen. 3-2 seier. Det var en god følelse.

Finale. Her fikk jeg møte nubbene som jeg selv spiller med, og ikke nok med det. Motspilleren snudde rakkeren hele tiden. Da ble Leif lettere forvirret. Tapte første sett klart. La om stilen litt og klarte å vinne andre sett. Motspiller hadde da et ny strategi å by på, og da var det full stopp. 3-1 tap i finalen og drømmen ble knust.

Alt i alt er jeg fornøyd med andreplassen.

Fruen var også med på søndagstur
Sesongens andre finaletap i herrer F

Nummer 2 av 30 deltakere er ikke så verst :-)

tirsdag 22. mai 2018

Første tur på Eggemoen

Det har tatt litt tid i år, men med knakende fint vær hvar det bare å komme seg ut på sykkeltur denne ettermiddagen. Det ble den vanlige runden, og formen var overraskende bra da jeg hadde forventet at det skulle være mye verre.




tirsdag 1. mai 2018

Bordtennistur til Danmark

Tidlig i 2018 bestemte familien Jensen seg for å bli med til Nordsø cup i Hjørring Denmark. Med andre ord skulle jeg til moderlandet for å delta i en bordtennisturnering. Fredag 27.april reiste vi sammen med flere andre medlemmer av JBTK til Hirtshals med hurtigbåten til superspeed. Overnatting på hotell før vi reiste til Hjørring for å spille lørdag morgen.

Først ut var klassen herrer 5. Startet i en tremannsgruppe, og første kamp endte med et stygt 0-3 tap. Ble litt bekymret at dagen da skulle ende med mange tap, men det snudde til 3-0 seier i neste kamp. Kvartfinale var sikret som også endte med en 3-0 seier.

Klar for semifinale der jeg møtte en god spiller fra Danmark. Gav god motstand i de to første settene selv om jeg tapte dem. Tredje sett vant jeg, og motstanderen begynte å bli frustrert. Trodde på at jeg kunne snu det nå, men den gang ei. Godt fornøyd med innsatsen og en tredjeplass.



I bolk 2 var det ned en klasse til herrer 6. Her startet jeg gruppespillet med tre svensker. Her ble det tre greie seiere. Nubbene var nok til god hjelp, og motstanderne mente nok at jeg ikke spilte på ærlig vis. Serier i kvartfinalen ble det også.

Ny semifinale der jeg møtte en innbitt svenske. Vant første sett og ledet 10-6 i andre sett, men klarte å rote bort det. Da snudde kampen i hodene og det endte med tap for min del.


En fin helg i Danmark med både tid til bordtennis, god mat og godt selskap.





søndag 15. april 2018

Første tur

Da er årets første sykkeltur gjennomført. Det ble tur/retur Halvorsbølet,. Skal ikke legge skjul på at det ble en tung førstetur, men det er det vel kanskje hvert eneste år. Flott vær da, så nå er vel våren her.

Selfiestang fungerer fortsatt i 2018

En flott vårdag

 her 

lørdag 7. april 2018

Andreplass og opprykk

Da er debutsesongen for seriespill i bordtennis over. Dagens siste runde på Harestua besto i utgangspunktet av tre kamper, men siden ett lag meldte forfall ble det kun to. Dagen startet på en tredjeplass, og i første kamp møtte vi serielederen Hvam. Med et godt og forsterket lag ble det en komfortabel 7-3 seier. Selv var jeg kun med å spille dobbelkampen som endte med et tap.

Før siste kamp lå vi derfor godt an for en god sluttplassering i serien. Forsterkningene hadde reist hjem, så nå stilte vi med et svakere lag der jeg blant annet måtte spille tre kamper. For egne del ble det tre tap selv om jeg karret til meg et sett i hver kamp, Før siste dobbelkamp var stillingen 5-4 til Oslo BTK. Seier ville gi oss uavgjort i kampen og andreplass i serien. Her ser du hvordan det gikk.



Resultater er over all forventning i forhold til målet vi startet med. Nå blir det opprykk til tredje divisjon og hardere konkurranse. Bra for noen, men kanskje ikke for meg,

Her er mine resultater i seriespillet.

Kampene i innledende runde:




Kampene i sluttspillrunden med de tre beste lagene fra hver avdeling:



Det er helt tydelig at jeg klarte å henge med i de innledende rundene med akseptable resultater. Syv seiere i singel og fire seiere i dobbel. Sluttspillrunden derimot endte kun med en dobbelseier. Nivået ble kanskje litt for høyt. Det betyr bare at jeg må trene hardt i hele sommer før en ny sesong skal starte,

"Blø for drakta"

fredag 30. mars 2018

Skilpaddeskritt

Årets påskecup var min tredje i rekken av påskecuper i Jevnaker bordtennishall. Det betyr vel at jeg ikke kan kalle meg en nybegynner i bordtennis selv om det fortsatt gjøres mange nybegynnerfeil. Turneringen er åpen, som betyr at det er ingen begrensning i rankingpoeng for å melde seg på. Dette fører til at konkurransen for egen del er hard, og at det i de innledende rundene ofte blir noen "slaktkamper". 

Årets innsats startet med at jeg slo den spilleren jeg hadde mål om å slå i den innledende runde. Etter dette ble det to klare tap før jeg møtte en spiller som har en del mer i ranking enn meg. På papiret skulle jeg egentlig tape denne kampen greit på papiret, men det ble faktisk en 3-0 seier til meg. Dette er den beste spilleren jeg har slått i turnering til nå. Klapp på skulderen.

I runde to ble det derfor også tøffe motstandere litt over mitt nivå. Klarte meg bra i første kamp selv om det ble tap. Etter dette klappet jeg litt sammen. Ble sliten både i kropp og hode. Oppsummering bra start og dårlig avslutting på dagen da jeg ikke helt klarte å fulføre.

Totalt sett leverte jeg mitt beste resultat i en åpen turnering i hallen. Babysteps :-)

2016 - 23.plass
2017 - 21.plass
2018 - 14.plass

Glemte å få tatt noen bilder under dagen
  

mandag 26. mars 2018

#Hardtsomf

Dagens påsketur bød på store utfordringer da føret var hardt som stein, og hælen ennå ikke er i toppform. Ettersom halvdansken klarte å tryne i en nedoverbakke og fikk seg en smell i skuldra ble det kanskje ikke årets beste tur på ski. Så i dag var det "ut på tur og bittelitt sur". Uansett er det deilig med litt ferie, så ønsker alle en god påske..

Kom til toppen med litt slit


tirsdag 6. februar 2018

Årets turneringmål

Før sesongen startet plukket jeg meg ut regionscupen på Harestua som et stevne der jeg ønsket meg et godt resultat. Selv med et vondt ben klarte jeg å gjennomføre en god turnering i F klassen som vel og merke er der de dårligste møtes. Hadde til og med matchballer i finalens fjerde sett, men klarte ikke å utnytte dem. Endte med en tur på pallen og en fin andreplass. Nå er det bare å jobbe videre til neste steg.


Resultatlista fra sluttspillet
Blid mann med øya godt igjen på bildet


søndag 28. januar 2018

NOT MY GREATEST MOMENT

Lørdag var det seriespill som stod på programmet. Det var første runde i A-sluttspillet i 4.divisjon. Dagen endte med to lagseiere og et tap. Det holdt til en midlertidig tredjeplass på tabellen. Skal nok holde hardt å beholde den ut sesongen.

Selv tapte jeg mine tre singelkamper, men var med på en dobbelseier. Hælen er fortsatt vond, og det er vanskelig å bevege seg ordentlig. Hadde sikkert endt med samme resultat uansett, men kanskje jeg hadde unngått dette:



11-0 i sett er ikke bra uansett hvor dårlig jeg er til å spille bordtennis,

søndag 21. januar 2018

Tur til Modum

Lørdag var det turneringsdag på Modum. Det var årets Sparebank 1 cup, og hele familien deltok. Selv med vondt ben hadde jeg meldt meg på i herrer E. og herrer F. Endte opp med en tredjeplass i E, og en femteplass i F. Stort sett fornøyd med spillet, men sviktet litt i kvartfinalen i herrer E. Skulle hatt en bedre prestasjon her.

Ikke akkurat 20 i stil

Har hatt et mål om å nå 1100 poeng i årets sesong, og det er faktisk allerede innfridd. I helgen ble det også 11 plusspoeng så per dags dato har jeg 1134 poeng på rankingen.

Neste helg er det seriespill i 4.divisjon. Nå møtes de tre beste avdelingene som ble avsluttet til jul i en ny serie. De seks beste lagene vil rykke opp til 3.divisjon. Det er målet.

Gode prestasjoner av Martin og Jonas i helgen. Jonas med seier i rekruttklassen og Martin med en sterk femteplass i i gutter 13.

onsdag 17. januar 2018

Skitur på Eggemoen

Endelig er det masse snø her nede i lavlandet. Dessverre viser det seg da at jeg har fått en hælspore som gjør at det ikke er så veldig behagelig å gå på ski. Men en liten tur innimellom blir det, og i dag ble det 5 km på Eggemoen med hodelykt. Nå er det på tide å komme ordentlig igang med systematisk trening igjen. Det er årets nyttårsforsett selv med en vond fot.

Greit med hodelykt i skauen når det er mørkt :-)