tirsdag 24. juni 2014

Endelig nytt styrelager og PR på 5 km Eggemoen

Etter en intens jakt på nytt styrelager til sykkelen som har vært i stykker en stund ble det endelig napp etter besøk på den tredje sportsbutikken. Intersport på Eikli hadde det jeg trengte, selv om jeg tok en liten sjanse da jeg kjøpte lageret. Hadde ikke helt kontroll på størrelsen, men siden lageret kun kostet 149 kroner tok jeg sjansen. Da jeg kom hjem viste det seg heldigvis å passe. Så nå er jeg endelig kvitt slarken i styret på terrengsykkelen.

Syrelager fra BIKETEC i størrelsen
1-1/8"
Skiftet kun de to blanke ringene
som var ødelagt på sykkelen.











Etter mekkingen ble det en tur på Eggemoen som endte med en PR på 5 km løypa. For første gang kom jeg under 13 minutter på runden med tiden 12 minutter og 53 sekunder. Dette er en forbedring fra forrige PR som ble satt i juni 2013 med 33 sekunder.


Klarte også å ta tilbake topplasseringen på segmentet gammel flystripe/taksebane så lenge det varer. Her ble tiden 2 minutter og 9 sekunder som var en forbedring med 3 sekunder.

Kryssing av Randselva ved Bergerfoss

lørdag 21. juni 2014

Sommerferien rett rundt hjørnet

Fredag kveld var det 10.trinns avslutting ved skolen, og nok et arbeidsår nærmer seg slutten. Nå er det kun en lang planleggingsdag på mandag før jeg sel kan ta ferie. Nå skal det bli godt med litt tid til å lade batteriene for å igjen kunne ta fatt på et nytt skoleår til høsten.

Lørdag morgen var det tid for sykkeltur, og tenkte jeg måtte dra ut på en litt lengre runde. Valget falt på halve Randsfjorden rundt. Dette er en runde jeg har syklet noen ganger før, men ikke flere ganger enn at jeg kan telle dem på en hånd. Jeg hadde egentlig en liten plan om å delta på et lokalt 6-timers ritt idag, men planene ble skrinlagt da jeg merket at det ikke var overskudd til dette etter noen hektiske uker på jobb, og en del aktivitet utenom også. Glad for at jeg tok den avgjørelsen.

Etter å ha studert ferjetider la jeg ut på turen. Turen til ferja er på litt over 5 mil, så jeg beregnet to timer pluss 15 minutter i tilfelle noe uforutsett skulle skje. Det gikk på 1 time og 56 minutter, så da ble det tid til en god pause på ferja med litt påfyll i magen før turen gikk videre.

Fint med ferje på Randsfjorden så jeg slipper å sykle hele runden rund.
Så var det 4 mil igjen på vestsiden av Randsfjorden før jeg var hjemme igjen. Her begynte jeg å kjenne det godt i lårene, og tempoet ble ikke fult så høyt som på andre siden av fjorden. På Endomondo registrerte jeg en PR på distansen 50 miles med tiden 3 timer 9 minutter og 33 sekunder som er en forbedring med 15 minutter og 54 sekunder. Det må sies å være bra, men så er det også ikke mange turer på denne distansen jeg har gjennomført. 50 miles er det samme som 80,45 km.


lørdag 14. juni 2014

Med Garmin på tur

De siste årene er det sjeldent det går mer enn to dager mellom hver gang jeg er ute på en planlagt mosjonsøkt, men grunnet sykdom denne uken har jeg ikke vært ute siden forrige søndag. Det var derfor ekstra godt å endelig komme seg ut på tur i dag. I dag prøvde jeg ut treningsfunksjonen på min Garmin Edge computer. Selv om jeg har hatt denne kjørecomputeren i over et år nå ble det første gang jeg prøvde denne funksjonen i dag. Målet for økten ble satt til 50 km der jeg skulle holde meg i pulssone 3. Turen gikk forholdsvis greit, men jeg merket at det var vanskelig å holde meg i denne pulssonen når jeg skulle opp de små kneikene som ligger langs vestsiden. Jeg måtte også passe på å tråkke på i nedoverbakkene slik at pulsen ikke skulle bli for lav. Hver gang jeg gikk ut av pulssonen jeg skule være fikk jeg klar beskjed av Edgen i form av en plagsom lyd. Greit å bli mast litt på :-)

Eksperimentet endte med en PR på 50 km med tiden 1 time 50 minutter og 42 sekunder. En forbedring med 1 minutt og 12 sekunder. Må kanskje takke maset til Egden for denne PR da formen egentlig ikke skulle tilsi at dette var dagen for de gode resultatene.

Du og jag Garmin, du og jag
Selfieavhengig?




















Forrige uke ble terrengsykkelen med da vi var på hytta i pinsen. Her ble det også satt en PR på 20 km med tiden 49 minutter og 44 sekunder. Dette er en forbedring med 1 minutt og 19 sekunder. Endomondo registrerer ikke på hvilket underlag det kjøres, så det må nevnes at tiden ble satt på transportetappen der hele distansen ble gjort på asfalt.