tirsdag 29. juli 2014

Ny flott bru ved østre Buttentjern

Etter en varm oppstigning til østre Buttentjern i tretti varmegrader fikk jeg se en ny bro som nok ikke var mange dager gammel. Flott og fin bro som gjør at vi kommer oss tørrskodd over til en pause på benken for å nyte det fine vannet.

Ny og flott
Gammel med sjarm




En liten pause for å få igjen pusten, og nyte det flotte vannet i
sommersolen


onsdag 23. juli 2014

Noen nye Strava segmenter i varmen

Det er for tiden meget varmt her på Jevnaker, og sykling midt på dagen kan være et risikoprosjekt. Av den grunn la jeg ikke ut på dagens økt før klokken ble ni på kvelden. Sjeldent jeg er ute så sent på sykkelen, og selv på denne tiden av døgnet var temperaturen nærmere tretti enn tjue på gradestokken. Siden det var varmt ble det bare en tur rundt på Jevnaker, og i den anledning har jeg nå laget noen nye segmenter på Srava. Synes jo det er morsomt å ha noen strekninger der jeg blir tatt tiden på.

Den første jeg laget var fra bunnen av bakken opp til Prestmoen på den nye og flotte sykkel- og gangstien.



Den andre laget jeg i den gode gamle kneika på slutten av gamlevegen i Toso.



Favoritt nedkjølingsvæske for en
"voksen mann"

fredag 18. juli 2014

Årets første delmål - check

Søndag  13.juli var det endelig på tide å få gjennomført det første av årets delmål som jeg har satt for meg selv. Planen da målene ble satt var nok at et par av dem skulle vært gjennomført nå, men slik har det ikke gått.

En liten oppsummering fra turen:
Med fint vær og planer om å reise på hyttetur til Notodden ble det klart at nå var det tid for å gjennomføre årets lange sykkeltur fra Jevnaker til Notodden. Grundige forberedelser av løypa ble gjort på Google maps der jeg fant noen alternative ruter for de mest trafikkerte veiene. Dette ble gjort for strekningen mellom Åmot og Hokksund samt Kongsberg og Notodden. Turens totallengde ble litt lengre, men det er bedre enn å sykle på sterkt trafikkerte veier. Vekkeklokke ble satt på lørdag kveld, og planen var å komme meg på sykkelsetet klokken 0800. Et kvarter senere enn planlagt var jeg igang. Rolig sykling til Åmot der første stopp ble gjort for å fylle på med litt karbohydrater. Sjokoladeboller og Cola var på menyen.
Krysser enden av Tyrifjorden
Selfie på tur







Energipåfyll 1

Ikke mye snø i bakken










Turen gikk videre på ukjente veier fra Åmot til Hokksund. Fra Åmot til Skotselv var det litt rufsete asfalt, men fra Skotselv til Hokksund var veien meget god. Flott natur og lite trafikk på denne delen av turen. Kjente nå at turen begynte å sette sine spor i beina, og fortsatt var det langt igjen. Rett etter Hokksund støtte jeg også på samme problem som rytterne i TDF noen ganger blir utsatt for. Jeg ble nemlig hindret av en tog passering som gav meg en ekstra pause.

Mulighet for en ekstra pust i bakken.

Andre store stopp ble gjort på Statoil i Kongsberg der mine veier møttes med Lene, Martin og Jonas som hadde med litt ekstra væske til meg. Her ble nok en cola samt en pølse inntatt for å fylle på med energi. Nå stod turen fra Kongsberg over til Notodden for tur. Her kom de fleste av turens høydemeter. Jeg syklet veien til Bolkesjø der trafikken var mindre. Tjue kilometer med jevn stigning gikk egentlig ganske greit, og heldigvis var det ingen bratte kneiker.

Buss resten av veien? Nei
Notodden kommune. Ikke langt
igjen nå.













Endelig var jeg på toppen, og nå gjenstod kun sjarmøretappen på 2 mil med nedstigning, selv om det ikke bare ble avslapping siden rygg og håndledd nå verket godt.

Kun turen ned til Notodden nå.
15 mil ble turen



















Klapp på skulderen til meg selv for å ha gjennomført et delmål. Nesten åtte timer på tur der seks timer og førti minutter av de var på sykkelsetet.

Energipåfyll for turen var:
2 brødskiver med leverpostei og appelsinjuice før avreise
2 halvlitere med Coca Cola
3 Sjokoladeboller
En grillpølse med brød og lompe
En New energi sjokolade
2 flasker med Poweraid

Etter turen ble det bulemat.

Her er loggen fra turen som er registrert på strava.


tirsdag 8. juli 2014

En uke uten sykkel

Er vel hjemme etter en uke på Daftö camping i utkanten av Strømstad. Et flott sted for ungene med masse ulike aktiviteter å gjøre gjennom uken. Etter en feilvurdering av meg før vi reiste tok jeg valget å la sykkelen bli igjen hjemme på Jevnaker. Det var en dum avgjørelse da det hadde vært mulighet for noen fine turer i området rundt Strømstad, og en mulighet til å se noe annet enn campingplassen. En av dagene tok jeg beina fatt for å se meg litt rundt. Det ble en tur på 10 km.
'
Måtte knipse noen bilder
av den fine naturen ikke langt unna
campingen


Flott vær var det også på turen














Før vi reiste hadde Jonas fått høre at hans onkel skulle delta på Strømstad milen lørdag 5.juli. Det resulterte i at Jonas og Martin ble deltakere der i år. Jonas på den engelske milen, mens Martin måtte løpe 1000 meter. Begge fullførte med stil, og Martin fikk også en ekstra premie og en tur på premie podiet. Selv var jeg ikke tøff nok til å ta utfordringen med å løpe 5 km.

Siste innspurt for Martin
Martin på podiet

Martin og Erik klar til start
Siste innspurt for Jonas


 Etter en uke på ferie var det godt å komme hjem for å tråkke litt på syklene igjen. Samtidig er jo årets store sykkelbegivenhet i gang på TV2. Det blir nok noen timer med det i juli også. I dag ble det jo nesten suksess for vår norske deltaker også. Vi satser på en seier i løpet av ukene som kommer.

En som ikke er like glad i sin sykkel mon tro?



Kristoff et halvt sykkelhjul unna
seieren i dag









Buttentjern