tirsdag 30. desember 2014

Lushaugen

Familietur til Lygnaseter i dag for å gå på ski. Det ble en tur inn til Lushaugen, og her har jeg aldri gått før. Fine løyper i starten, men så begynte det å regne litt slik at det ble bakglatt. Martin satte ny distanserekord med ni kilometer. Flott med en hytte å gå til slik at det venter litt belønning halvveis i turen for minstemann.

Familien Jensen på skitur

søndag 28. desember 2014

Ribbemarsj

3.juledag bestemte jeg meg for å gjennomføre min egen lille ribbemarsj. Har hatt litt problemer med å få gjennomført årets delmål, så målet for turen skulle være å traske et halvmaraton. Delmålet for sesongen var egentlig å jogge en slik tur, men å gå må vel være det nest beste alternativet. Ruta ble lagt til en runde jeg pleier å sykle på sommeren. Tur/retur Melås bru. Med andre ord har vi noen dager på Notodden i romjulen. Starten gikk i litt før klokken 1300 i ti blå. Nye sko var kjøpt inn for anledningen, noe som var et lite risikoprosjekt. 7 km inn i marsjen passerte jeg Heddal stavkirke og heldigvis kjente jeg ikke noe til de nye skoene i negativ forstand. Første delmål var nådd.

Første delmål

Nå gikk turen videre til matstasjonen som var en Statoilstasjon 5 km unna. Denne biten av turen ble kanskje den lengste i hodet da det fortsatt var langt igjen til målet. Sola begynte også å gå ned bak åsen som gjorde at temperaturen sank lengre ned på det blå.


Se blikket. Klar for mat i magen

Endelig framme på matstasjonen ble det en pause med cola og baconpølse. Godt å sitte litt inne i varmen. Motivasjonen for resten av turen økte, og med tanke på sikkerheten gjorde jeg en investering i en flott gul refleksvest. Nå var jeg over halvveis, og beina kjentes fortsatt bra. Etter en timinutter var det ut på tur igjen. Var litt kald i starten etter å ha sittet rolig litt, men med litt stigning nå ble jeg varm igjen.

Investert i nye Salamon tursko på salg 
Resten av turen ble gjort i overgangen fra lys til mørke. Med fem kilometer igjen var jeg sikker på at dette ville gå bra. De to siste kilometerne ble en parademarsj med en god selvfølelse for å ha gjennomført målet jeg hadde satt meg. Med 500 meter igjen ringte jeg min kjære kone som kom og plukket meg opp. 


Reddet av en varm Citroen i enden av målet



Litt #selvskryt på Instagram må til etter turen var
gjennomført.

tirsdag 23. desember 2014

Lille juleaften og sesongens første skitur

Etter å ha lest føremeldingen på sidene til skiforeningen tok Jonas og jeg sjansen på en tur til Ringkollen. Siden Jonas ikke hadde trinser på sine staver, og jeg hadde glemt det gamle klistret som satt fast under skia ble avreisen litt senere enn planlagt. 7 km ble årets første tur, og det merkes at det er en stund siden forrige skitur. Litt mer snø i løypene nå så blir det kjempebra. Fin oppladning til julekvelden.


Fint vær på stadion

Klassisk spor til Jensen er bra
Ut på tur

torsdag 18. desember 2014

Den første snøen

Kvelden den 17.desember kom snøen. Nå satser jeg på mer, og at den får ligge.

Hvitt på gårdsplassen

tirsdag 16. desember 2014

40 år

Tid for ettertanke.

16.desember i 1974 kom jeg til verden på et sykehus i Danmark. Det er førti år siden det. Mange år er gått, selv om det ikke virker lenge siden jeg gikk hjem fra barnehagen og holdt mamma i hånden. Var lykkelig for at jeg ikke skulle dit lengre. Er heller ikke lenge siden hele familien kjørte til Norge for å bosette oss. Det skjedde da jeg var fire. På turen hadde vi selskap av tante Alice og onkel Bjarne med campingvogn. Den første tiden i Norge der farfar hjalp meg å lære norsk på null komma niks. Farmor som alltid hadde melkesjokolade i skuffen. Nettene jeg lå mellom mamma og pappa i senga fordi jeg ikke turte å sove på mitt eget rom. Minner fra barneskolen da jeg startet på Toso og vi bodde i samme hus som farmor og farfar. Bilturene til Danmark for å besøke morfar og mormor hver eneste ferie. Morfar som elsket lykkehjulet, og mormor som satt på sykehuset. Tiden i huset med den store låven vi ikke fikk lov til å gå i selv om vi gjorde det. Sykehusoppholdet i tredje klasse. Kjørte med sykebil på en søndag, blålys og greier. Årene på Nordhagen med den store kameratgjengen som lekte sammen hele tiden. Husker hoceykampene på pilkollen.  4.-9.klasse på Jevnaker skole med opp og nedturer. Tiden på ungdomsklubben. Mange år på Roa videregående før jeg klarte å bestemme meg for hva jeg ville bruke de neste årene på. Avisjobben som gjorde at jeg måtte tidlig opp for å få noen ekstra slanter i ungdomsårene. Årene på HIBU der jeg møtte Lene som jeg lenge beundret på avstand før vi ble sammen. Tiden i den trange leiligheten i storgata. Året som økonomikonsulent i kommunen før jeg ble lærer ved Bjoneroa skole. Jonas som brukte lang tid på å komme. Bryllup på Notodden og Martin som bestemte seg for at han ville ut i starten av en episode LOST. Barnehage- og skolestart med gutta. Fotballkamper, ferier, hytteturer. Venner som kommer og går. Sykkelturer og skiturer............

Mye har skjedd og mange minner jeg har. Førti år går egentlig ganske fort når du ser tilbake på de. Satser på fortsatt mange år med nye minner i sekken av ulike slag.

Underveis har min lille familie kommet til som er det viktigste å
ta vare på.
Ja, ja nok ettertanke. Fikk noen gaver på den store dagen som sjakkbrett, Berganslue, Polar loop aktivitetsbånd, boka til Thor Hushovd, samt noen gode bidrag til mitt spareprosjekt "Ny racer 2015".

Min søster postet et godt gammelt bilde fra søskengjengen samlet i Danmark på facebook. Akkurat dette husker jeg ikke noe fra :-) Snart jul.

Linda, Lars og minstemann som er meg

søndag 14. desember 2014

Polar loop

Som en førtiårsgave et par dager på forskudd fikk jeg et Polar loop aktivitetsarmbånd. Har nå testet det ut i 24 timer og nådd mitt første dagsmål. Armbåndet måler de forskjellige aktiviteten du gjør i løpet av dagen, og så arbeider du deg opp mot dagens mål. Sitter du får lenge stille får du beskjed om å bevege deg. Tror armbåndet kan motivere meg til å bevege meg slik at jeg når dagens mål, og får oppleve dagens gulerot som er:





Armbåndet har bluetooth som synkroniserer seg mot appen polar flow som jeg har lastet ned min iphone. Den gir deg en del utvidet informasjon om din aktivitet. Du har blant annet mulighet til å se ditt søvnmønster som er delt inn i avslappende søvn og urolig søvn.

Dagens mål er nådd

På veien til målet har du også mulighet til å få informasjon fra armbåndet hvor mye aktivitet som kreves for å komme til målet. Du får forslaget i antall minutter du må jogge, gå eller som stående aktivitet.

Armbåndet fins i flere farger. Jeg fikk et blått.


Stilig led lys


















Armbåndet gir deg informasjon om tid, kalorier, steg og selvsagt veien mot dagsmålet. Armbåndet lades ved hjelp av en medfølgende USB kabel som også kan brukes til å overføre data.

søndag 7. desember 2014

Skøytebanen

Lørdag ble det nye hockey skøyter på Jonas etter han hadde deltatt i sitt første kretsmesterskap i bordtennis. Da måtte vi selvsagt ta årets første tur på stadion, og vi hadde god plass på en lørdags ettermiddag. Selv fikk jeg loggført over 10 km med skøyter på beina, og det kjentes senere på kvelden.

Jonas med nye skøyter
Martin på glattisen











En gåtur med staver i lysløypa ble det også litt tidligere på dagen. Føles litt rart å vandre rundt med staver som en gammel mann, men skal visst gi bedre trening.

Endelig litt rim i skjegget igjen for en
helt i slutten av trettiåra (kun 9 dager igjen).
Søndag ble det naturligvis nok en tur på skøytebanen, og i dag fikk jeg ikke være med på hockeyen da det var flere venner av Jonas på stadion. Da ble det å trøkke litt runder selv, og totalt ble det over 15 km med noen bestenoteringer.

10 000 meteren på under timen