onsdag 31. juli 2013

Fra nå av går det nedover

Juli måned er straks over, og selv om jeg i disse dager driver et lite oppussingsprosjekt ble det tid til en tur ut på sykkelen i dag for å få rundet 700 km denne måneden. Juli pleier å være den måneden da jeg får loggført flest kilometer,  og som overskriften sier vil det nå gå nedover i antall km per måned nå.

707 km loggført i Juli. Hovedsakelig skjer dette på sykkelen.
 
Tidlig denne måneden fikk jeg også gjennomført et av mine store mål som var å sykle Randsfjorden rundt. Har også hatt en liten challange på Endomondo i juli om å sykle 30 km så fort som mulig. Deltakerene måtte veie over 100 kg. Selv om konkurransen ikke helt er over ligger jeg på en 2.plass av 10 deltakere med registrerte tider. Tror aldri jeg har en plass så høyt på en resultatliste :-).

Skulle kanskje klart under timen, men plasseringen ville jo vært den
samme.
Målet for August settes til 550 km.Ser jo ut som jeg ligger godt i rute for å nå årets mål.

lørdag 27. juli 2013

Le tour de Jevnaker

Tour de France er over for i år, og et det er litt rart å ikke kunne slå på TV2 på ettermiddagen for å se sykkelløp. Da må jeg ta saken i egne hender og lage mitt eget lille Le tour de Jevnaker som jeg kan sykle når jeg vil.

Må jo ha egen logo slik som alle de store etappeløpene :-)
Syklet en de rundt omkring på Jevnaker i dag slik at jeg kunne få laget meg noen flotte etapper som er akkurat passe lange for at jeg skal kunne presse meg litt. Touren består av tre etapper som kan sykles når som helst. Tidene legges sammen og så har jeg et resultat jeg kan konkurrere mot neste gang jeg har lyst. Etappene er registrert i Strava, så jeg regner med den holder orden på tidtakingen for meg.

Alle etapper starter på Nesbakken.

Etappe 1 - Nesbakken - Bakka - Nesbaken


Første etappe er på 12,8 km og går fra Nesbakken til Bakka med retur. Dette er den raske etappen med mye flater.

Etappe 2 - Rundt Samsmoen og Bergerbakken


9,6 km med et par kneiker der pulsen for mitt vedkommende øker.

Etappe 3 - Nesbakken - Nordhagan - Toso


Dette er selve "kongeetappen" på 8,2 km der vi først skal opp på Nordhagan før vi sykler mot Toso og avslutter opp mot gamleveien opp til Mo gård.

Trillet gjennom etappene med disse tidene:

Etappe 1 -  30 min 34 sek
Etappe 2 -  27 min 49 sek
Etappe 3 -  25 min 16 sek
Totaltid -  1 time 23 min 39 sek

Bli med å lek hvis du er i distriktet og liker og sykle. Last ned Strava på mobiltelefonen, eller last opp turene fra et Garmin produkt når du har prøvd å sykle etappene.

søndag 21. juli 2013

Endelig en sommer med mye fint vær

Det er sol på en skyfri himmel med høye temperaturer. Garmin viste opp mot 30 grader på GPSen da jeg var ute på dagens sykkeltur. VG hadde en sak på at dette kunne komme til å bli den beste juli på mange år. Når det er så varmt er det bare å få flasker med vann i fryseren kvelden før slik at det er mulig å få kjølt seg ned litt i hvertfall på starten av turen.

Selv om det er varmt må jeg jo ut å sykle slik at jeg får rullet de kilometerne jeg må for å nå målet. I går var jeg ute en tur med bror på Eggemoen. Som regel sykler jeg alene så det er jo fint å ha med seg noen en gang i blant. Turen gav meg årets første punktering. I dag ble det en tur opp til kommunedelet på vestsiden av Randsfjorden. Det gav meg årets andre punktering, men den skjedde heldigvis rett før jeg var hjemme.

Vurderte det som litt for risikabelt å forlate
hjemkommunen i dag :-)
I dag var det kosetur. Formen føles ikke helt på topp, og det føles som turen rundt Randsfjorden henger litt igjen i beina. Da var det også tid for en liten stopp i skyggen ved et flott sted nede ved fjorden litt nord for Halvorsbøle.

Flott og stille på Randsfjorden.
Har ikke testet badetemperaturen ennå :-(
På turen hjem ble jeg passert av en syklist som vekket litt konkurranseinstinkt i meg. Han skulle jeg prøve å henge meg på. Klarte det ikke helt, men det førte til at jeg fikk bestenotering på stravasegmentet jeg har kalt Asmala. Greit med en hare. 5.plass med tiden 1 minutt og 34 sekunder.




mandag 15. juli 2013

Status halveis i Juli

Det er ferie, og endelig har vi hatt flere dager med flott vær. Det har ført til at badetemperaturen har steget, og på hytta har det vært over 20 grader i vannet. Det betyr mye slaraffenliv med sløving i sola og mye bading, men målet for juli er 600 km så ut på tur blir det også tid til. På Notodden fikk jeg meg en tur med 3XMelås bru og en tur opp til Bolkesjø. Det betyr at jeg nå midt i juli har loggført 339 km og er i god rute til å nå målet.

Badevesten har en liten
pause
Ikke langt fra hytta til vannkanten.

Bilde av lene på toppen :-)

tirsdag 9. juli 2013

Årets lange tur - Randsfjorden rundt

Det er første dag etter ferien i Danmark, og jeg ville ut å få syklet meg en lang tur. Planen var å sykle langs østsiden av Randsfjorden for å ta ferja over med retur langs vestsiden. Turen er på rundt 9 mil.

Først skulle jeg montere de nye pedalene jeg hadde handlet hos XXL, men fikk et lite problem da det er forskjell på SPD pedaler og SPD-SL. Det resulterte i at jeg også måtte få meg nye sykkelsko. Reiste ned til Sandberg Sport å impulskjøpte et par Shimano R085 til kr 999,-. Sikkert mulig å finne skoen billigere et annet sted, men må jo støtte lokale butikker en gang i blant. Skoen måtte jeg jo også ha med en gang og hadde ikke mulighet til å vente :-)

Nye pedaler og sko
Så var det ut på tur i passe greit vær. Hadde sjekket rutetider til ferja, og YR var studert. Problemet var bare at jeg hadde feilberegnet tid eller lest rutetabellen feil, for da jeg kom til Horn var det 75 minutter å vente på neste ferje.

Ble litt overasket da jeg sjekket rutetidene og så at det var litt vel lenge
å vente på neste ferje.
Hadde ikke lyst til å vente så lenge, og tenkte derfor at da får jeg bare fikk fortsette nordover slik at jeg kunne prøve meg på et av årets mål som er å sykle Randsfjorden rundt. Hadde ikke akkurat spist en frokost for en slik tur, og litt forkjølelse i kroppen var vel heller ikke den beste oppladningen. Men i verste fall fikk jeg ringe å plage Lene hvis det ble "tverrslut".

Godt med bensinstasjon i Hov når jeg
ikke hadde med meg mye energi i sekken
Ved Fluberg tråkket jeg over på andre siden av Randsfjorden. Regner turen som Randsfjorden rundt selv om jeg ikke sykler helt til Dokka. Rittet som arrangeres krysser jo også brua. Merket ved dette tidspunktet at beina begynte å bli sure, og jeg var jo tross alt bare litt over halvveis.


Vendepunktet ved Fluberg bru
Veien hjem ble lang og tung med sure bein. Var ikke mye å tråkke med i småkneikene som kom. Målet ble nådd, og turen på 157 km er distanserekord på en enkelttur. Tror kanskje ikke det blir noen lengre turer en dette på meg, men skal aldri si aldri. Satte også personlige rekorder på 50 km og 100 km i Endomondo.


Oppsummering fra dagens tur

Ferie i Danmark

Den første uken av juli ble brukt til en flott ferie i Danmark. Vi hadde leid oss en leilighet ved Grønhøj strand i nærheten av Løkken. Her var det mange aktiviteter å gjøre som å:

- Bade i havet og tilbringe tiden ved en kjempelang strand
- Bade i innendørs eller utendørs basseng med lang badesklie
- Hoppe på hoppeputer og trampoliner
- Lekeplass med mulighet for å spille kjempesjakk og minigolf
- Innendørs hall med lekerom og mulighet for å spille badminton
- Spillehall med bordtennisbord

Gutta i vannet ved Grønhøj strand


Her var det full aktivitet for gutta hele dagen. Vi fikk også besøkt Fårup sommerland slik at jeg nå tror vi har vært innom alle av de store parkene på Jylland.

Selv om det ble litt aktivitet i ferien har nok pila på vekta gått feil vei, så nå er det bare å komme igang for å nå månedens mål.


Full konsentrasjon i kamp mot Jonas
En liten joggetur langs
stranden


 
















En liten joggerute med deler av turen med flott utsikt mot havet