søndag 27. oktober 2013

Sesongslutt

Som jeg selv antok forrige helg ble min siste sykkeltur denne sesongen gjennomført på Eggemoen den 19.oktober. Selv om det ikke har vært så kaldt denne helgen, og det er spådd forholdsvis mildt de neste ukene velger jeg å avslutte nå. Av erfaring er det greit å la sykkelen få noen måneders hvile nå. Da blir det ekstra gøy og ta den fram til våren igjen.

Ikke mange blader igjen på buskene nå

Tiden fram til snøen kommer må brukes til gåturer, joggeturer og tid på spinning sykkelen. Den siste aktiviteten er den absolutt kjedeligste, og etter en halv time på den er jeg ordentlig lei. Skulle gjerne brukt litt mer tid på å jogge, men beina får ganske hard medfart i denne aktiviteten og hæla mine er litt vonde for tiden.

Ennå en stund til lysløypa er klar for ski
Helgen har inneholdt en joggetur på lørdag og en gåtur på søndag. På gåturen søndag ble det tid til å få tatt en cache ved røde kors huset. Geocaching sesongen er vel også litt på hell nå. På veien hjem gikk jeg innom lysløypa, og på vei ut fra Eggemoen fant jeg en privat liten søpledynge. Utrolig at noen bare kjører ut i skogen og tømmer søpla si. Ikke langt unna trollmyra var det heller. Kanskje noen som ikke rakk åpningstidene, men som velger å bli kvitt søpla likevel.


Mitt 31.cachefunn
En av mange tømmeplasser som dukker opp i løpet av en
sommersesong. Mange griser og miljøsvin der ute.



søndag 20. oktober 2013

En helg med bursdagsselskap

Denne helga har det vært bursdagsselskap for eldstemann som fylte 11 år i dag. GRATULERER. Fredag var det bursdagsselskap med kompiser på ringeriksbadet. Her ble det en anledning til å få svømt en kilometer mens barna tok seg av hopping og stuping. Lørdag ble det en tur på terrengsykkelen. Kanskje den siste sykkelturen for året? Det er spådd mildere vær til uken så det kommer kanskje flere muligheter. I dag har det vært familieselskap med masse kaker. Fikk brent noen av noen av kaloriene på forskudd da jeg jogget en 10 km på Eggemoen på morgenkvisten.

Rett etter fullførte 10 km. Ser litt ferdig ut.
Forrige uke prøvde jeg å få plassert en Geocache på Randsfjord bru. Jeg brukte tid på å finne en fin boks og lage en liten loggbok. En blyant ble det også plass til når jeg fikk kvesset den ned til et par centimeter. Plasserte en magnet på boksen da tanken var å feste den på brua ved gangfeltet. Boksen ble plassert og koordinater ble registrert. Vel hjemme registrerte jeg cachen på www.geocaching.com. Et par timer senere kom svaret at boksen ikke ble godkjent fordi den lå for nærme en vei noe som ikke var tillatt.

https://wiki.groundspeak.com/display/GEO/Norway#Norway-vei

Ja, ja da lærte jeg noe nytt denne uken også. Boksen kan jeg jo alltid gjenbruke på et annet sted.

Min flotte cache som jeg selv var veldig fornøyd med
før jeg lærte at den ikke kunne brukes.

torsdag 17. oktober 2013

Midt i oktober (HLR)

203 kilometer er passert denne måneden, og jeg er egentlig på god vei til å klare de 350 kilometer som jeg har satt meg som mål hvis vi ser hvor langt jeg har kommet. Det er bare et problem, og det er at vinteren nærmer seg. Det blir mindre og mindre med gode muligheter for sykkelturer. Snø er det også spådd i nærmeste framtid. Gå- og joggeturer gir ikke like mange km i loggen. Vi får se om dette blir den første måneden der jeg ikke når mitt mål. Only time will show.

Årets livredningstest er gjennomført og bestått. Det betyr at jeg er godkjent for nok et år i svømmehallen med elever. Denne testen må gjennomføres hvert år, og det er fint å vedlikeholde kunnskapen som blant annet inneholder hjerte- og lungeredning. Den ene praktiske øvelsen som er å vise at du kan svømme 200 meter er kanskje ikke like nyttige hvert eneste år.



Godkjent for nok et år :-)
Her finner du en video fra Youtube som lærer deg litt om hjerte- og lungeredning.

lørdag 12. oktober 2013

Mission accomplished

Lørdag morgen og sol fra blå himmel. Dette så ut til å bli en fantastisk høstdag, og med bare 7 km igjen for å nå målet på 4000 km var programmet for dagen klart. Det var sjarmøretappen jeg skulle ut på.

Lagde en flott plakat før jeg dro på tur så jeg hadde det
klart til å dokumentere passeringen av målet.

Turen gikk ut i skogen på terrengsykkelen delvis fordi jeg den siste tiden er blitt litt hektet på Geocaching. En av cachene som har plaget meg litt den siste tiden er en multicache der jeg har måttet regne ut koordinatene selv. Torsdag kveld var jeg ute og prøvde på dette, men fant ingen post. Da jeg kom hjem påpekte Lene at jeg hadde gjort en grov regnefeil. Flaut for mattelæreren. Med nye koordinater var dette første delmål på turen, og etter litt roting i skogen fant jeg cachen.


Korrigerte koordinater etter Lene
hadde påpekt min regnefeil.
Boksen ble funnet og dagens skattejakt
startet bra
Innholdet i boksen med byttegjennstander











Nå hadde jeg fått "blod på tann" og ville prøve meg på cachen ved Lensmannsmordene på Eggemoen. Denne har jeg hatt et forsøk på før, men ikke funnet. På veien til denne cachen passerte jeg målet for året som har vært 4000 km. Da måtte jeg dokumentere stedet med et bilde.


En fornøyd kar som har nådd årets mål. Nå er det bare
å ligge på sofaen :-)
Ble dessverre en liten nedtur etter dette da jeg ikke klarte å finne cachen ved lensmannsmordene. Fikk også tråkket godt ned i et gjørmehull da jeg surret rundt nede i skogen ved en bekk under letingen. Men det var ingen grunn til å gi opp, og jeg ville ha flere cacher denne dagen. Turen gikk til den nedlagte militærleiren der det var en ny cache å finne. Her holdt jeg også på å gi opp, men etter en god del letning fant jeg den til slutt. En lykkefølelse der og da.

Ser du cachen? I filmen lengre nede på siden kan
du se hvor jeg finner den hvis du ikke selv vil lete.
Nå skulle turen gå til Østre Buttentjern. Her har jeg også prøvd å finne cachen før, men forrige gang hadde jeg ikke lastet ned koordinatene før jeg gikk opp. På toppen viste det seg da at det ikke var dekning til å gjøre det så jeg måtte reise hjem uten å få lett i det hele tatt. Nå sørget jeg å gjøre dette før jeg begynte på turen opp. Turen gav meg også en PR på tiden 23 min og 35 sek som er en forbedring med 1 min og 43 sek fra forrige PR den 02.06.13. Cachen ble også funnet etter litt knoting i skogen over det som for en uerfaren skogsfarer kunne se ut som et fint bjørnehi.

Flott ved tjernet i dag.
Selv om boksen har skarpe farger
ser jeg den ikke før øynene er rett
på den.







 Da gjennsto bare turen hjem, og på veien ned for å besøke min mamma fant jeg også en mikrocache der den gamle turnbingen på Jevnaker har vært. Noen jernskinner er kanskje rester fra denne? Greide faktisk å gjøre et lite tryn når jeg skulle reise fra denne cachen. Så sikkert morsomt ut da det skjedde i nesten stillestående.


Den minste cachen jeg har funnet til nå.
En liten film er også blitt laget fra dagens tur.


Etter et lite søk på Google Maps har jeg også funnet ut at 4000 kilometer tilsvarer en tur fra meg til Casablanka i Marokko. Har altså forflyttet meg fra Jevnaker til kontinentet Afrika :-)


Min virtuelle tur gjennom Europa. I virkeligheten har
kilometerne blitt tilbakelagt i Oppland og Telemark.

søndag 6. oktober 2013

Da var høstferien over for denne gang

En uke får fort, og da var søndagen her igjen med retting av mattebøker og forberedelse av undervisning. Det har vært en uke med stort sett bra vær, og noen sykkelturer har det blitt, samt et par joggeturer. Har nå loggført 3980 km på Endomondo.

Flotte høstfarger ute nå.

Onsdag fikk jeg gjennomført en tur jeg har tenkt på lenge, men ikke har fått til før nå. Turen gikk opp til Ringkollen på racersykkelen, og fra Jevnaker er det i følge Strava 450 høydemeter som jeg måtte opp. Kjølig vær var det denne dagen, noe som ble merkbart på hjemturen da jeg skulle ned alle høydemetrene igjen.

På toppen ved Ringkollen kapell

I dag har det vært flott høstvær, og var ute å syklet et par av TDJ etappene mine. Nå har jeg også fått filmet den siste etappen.



Geocaching har jeg også blitt litt hekta på den siste tiden, og har nå funnet tjuve cacher. Lørdag gikk derfor turen innom Nille og Europris da jeg nå har planer om å legge ut et par selv. Ser at det ikke ligger noen på Bergermoen som er skogsfeltet rett utenfor min egen dør. Her skal jeg gjemme noen cacher.


Familien på Geocaching ved Tinnemyra

Cacher kommer i mange former
Denne fant jeg inni en lyktestolpe


Her er mine to første Geocacher som jeg skal plassere
på Bergermoen