fredag 28. februar 2014

Da runder vi av februar

Nok en "vintermåned" er over, men det er blitt skuffende lite skigåing da det ikke akkurat er vintervær i slutten av februar. Har vært ute noen turer, men med mildvær den siste tiden forsvinner snøen raskt i lavlandet. For å få snø må jeg kjøre litt lengre unna, og der viser det seg at smøreren får problemer med å få feste under skia. Det å gå på bakglatte ski gir meg dårlige minner fra tidligere skiturer i mitt liv. Målet om å prøve meg på en fem mils tur i februar har gått i vasken med glans, og jeg har ikke så store forhåpninger om at jeg skal få til dette i mars. På fjellet skulle man hatt hytte da jeg hører det er mye snø der. Satse på å vinne i lotto som jeg ikke spiller :-). Hva er egentlig sannsynligheten for å vinne da?

Klarte akkurat å få loggført 200 km i februar, og avsluttet måneden med en gåtur for å få til dette. 116 km er skiturer. Til sammenligning fikk jeg gått 232 km på ski i februar 2013.

Skulle ikke tro det var 28.februar
Lene med på gåtur i vår-temperatur










Grunnet dårlig vær og føreforhold må også min andre deltagelse i Veståsløpet utsettes da dette er blitt avlyst. Så da får vi satse på en bedre vinter neste år og prøve igjen.

tirsdag 25. februar 2014

En svømme økt i ferien

Store planer om å få gått en del på ski i vinterferien ser ut til å gå i vasken med temperaturer godt over null og regn i lufta. Isteden for å bruke dagen i våt og råtten snø ble det en dag i det våte element på Toten badeland med påfølgende tur til Mcdonalds for å fylle på godt med kalorier. Fikk svømt 1500 meter mens vi var på tur, og fikk notert en ny personlig rekord på Endomondo. Det er lenge siden sist.

Nesten 10 meter lengre enn forrige rekord :-)

lørdag 22. februar 2014

Vinterferiestart

Da er det tid for en stille og rolig uke med vinterferie, og planen er å få gått noen kilometer på ski denne uken. Kanskje kan jeg klare 100 km, men mye er avhengig av været som igjen er blitt mildt etter et par dager med minus. Langtidsmeldingen fra www.yr.no for distriktet gir ikke akkurat håp for et blå føre.

Her blir det mye klisterklin i vinterferien.
For å gå dagens planlagte tur måtte vi (jeg og Jonas) opp til Tverrsjøen som er et flott utgangspunkt for mange turer i marka. Av en eller annen merkelig grunn er det ikke ofte jeg reiser opp hit for det er jo et flott sted. Turen opp går på smal vei, men med kjørerestriksjoner for oppkjøring og nedkjøring i helgene gikk det greit da vi ikke møtte biler. Hadde mer nerver i forhold til meget slitte piggdekk på Yarisen, men siden jeg ikke trengte å stanse gikk det greit. Har hurtigkjetting i bilen tilfelle rottefelle.

Jonas med Tverrsjøstallen i bakgrunnen


Utgangspunkt for turen



Før vi reiste var planen å gå Ølja rundt to ganger. Dette er en tur som jeg ikke har fått rotet meg til å gå før idag. Starten på turen gav klare signaler om at det hadde blitt gjort en stor bom i smørebua før avreise. Litt klister var det som skulle til for å korrigere trodde jeg, men det var en dårlig ide. Da gikk det fra bakglatt til kjempelugg. Etter noen kilometer måtte vi også snu siden Jonas hadde et gnagsår som kom i tillegg til de dårlige skiene. Han fikk noen kroner og satte seg på Tversjøstallen som har servering i helgene, mens jeg prøvde meg på en hel runde. Ikke morsomt med ski som skifter mellom å være bakglatte til å få kjempekladder. Rundt kom jeg, og dette er en fin runde hvis skiene bare hadde sittet litt bedre. Ble en slitetur i dag, men litt trim ble det da, og 12 kilometer ble loggført.

Dagens tur med litt GPS problemer i starten.


onsdag 19. februar 2014

Perfekte løyper vs labbe i løssnø

I går reiste jeg hjem fra jobb i den tro at jeg måtte ta meg en kjedelig halvtime på rulla siden været var så dårlig i helgen. Informasjonen om løypene på Eggemoen var heller ikke oppløftende på morgenkvisten. Snøen var stort sett vekk, og det ble ikke anbefalt å ta seg en tur, og når garvede skiløper ikke anbefaler løypene, ja da er de dårlige. Det fristet heller ikke med en kjøretur til Ringkollen der snøen fortsatt ligger lenge ennå.

Overrasket ble jeg når jeg vel hjemme tok en titt på facebook og så at det var kjørt opp løyper til Buttentjern. Bildet så meget innbydende ut, så nå var det bare å komme seg ut.

Flott med rask og oppdatert informasjon på Face :-)

Jeg tok denne turen opp til Buttentjern på lørdag også, men da gikk jeg i løssnø. I går var løypene noe av det bedre jeg har gått i denne sesongen. Det er en grei stigning på turen for en kar som meg med rundt 240 høydemeter som skal forseres i henhold til Endomondo sine høydekurver.

Høydeprofilen fra parkering til Buttentjern
Hva klarer så da en mann på pluss 0,1 tonn å prestere i gode løyper mot det å gå i løssnø. På Endomondo har jeg en mulighet for å sammenligne turen fra lørdag mot turen i går. Her er de kalde fakta på min prestasjon. De grønne søylene viser tiden fra lørdag, mens de lilla viser tidene fra i går på de tre første kilometerne av turen. 4-5 minutter raskere i de gode løypene. Ut på tur og stort sett aldri sur. Tidene er ikke mye å skryte av hvis man skal sammenligne seg med andre, men sammenlignet med meg selv for 3-4 år siden er det en stor fremgang.

Sammenligning av tidene fra lørdag og tirsdag.

Turen ble totalt på 11,4 km i går da det ble gått litt fram og tilbake på slettene ved toppen før jeg måtte hjem da det begynte å mørkne. En god tur for kropp og sjel.



lørdag 15. februar 2014

Førstemann til Buttentjern på en våt dag

Helg med gode muligheter for å komme seg ut på tur er flott etter en lang uke på jobben, men så var det været da som ikke er helt på min side i februar. Våknet opp til mye nedbør i lufta som tung våt snø og varmegrader. Valget for tur endte til slutt på en tur opp mot Buttentjern etter å ha kjørt en bomtur opp til Flekkerøysmyra. Var vel såvidt jeg ikke satte meg fast med Yarisen. Godt jeg hadde hurtigkjetting med meg. Turen opp ti Buttentjern foregikk på bakglatte ski i 15 cm våt nysnø, men opp skulle jeg, og det kom jeg. Kun mine egne spor i snøen den siste kilometeren av turen, Ingen andre som var like "dumme" som meg. Trim ble det da. Da jeg kom hjem gikk det fra snø til regn i lufta. Nå satser jeg på kaldere vær til uka.

Kun mine spor i snøen. Ikke akkurat
trikkeskinner
Buttentjern mellom trærne



søndag 9. februar 2014

Sesongens første tur på Grønnkjær

Denne helgen ble det tur til Notodden, og siden det er skisesong ble det selvfølgelig en tur til Grønnkjær skisenter for å gå Høgeli rundt som er en turløype på en mil. Lørdag hadde Martin store ønsker om å være med på runden så jeg og Lene gikk med ham, mens Jonas hang seg på onkel for å få et litt høyere tempo. Etter 2,5 km var motivasjonen til Martin borte, og han og Lene snudde før jeg tok resten av runden alene. Denne dagen var det perfekt i løypene, og årets beste forhold for en minimosjonist.

Jeg kom til toppen, men gadd ikke skrive
i loggboken denne gangen.
Lene og Martin ved the turning point. Martin syntes
bakkene ble for lange.





¨















Turen ble også den perfekte oppladning til skiskyttersprinten i OL som Ole Einar Bjørndalen vant som førtiåring. De gamle er best. Lørdag var den første store OL dagen på TV2. Første gang sendingene ikke går på NRK.

Planen var å ta tur runden en gang til før vi reiser hjem i dag søndag, men været og føret var helt annerledes i dag. Våt og tung snø gav bakglatte ski og et litt surt og kaldt vær. Ble bare noen kilometer rundt stadion i dag.

Totalt ble det vel gått rundt 19 km denne helgen.

Bra lørdag med masse snø på trærne og
flott føre på Grønnkjær skisenter.

torsdag 6. februar 2014

Torsdagstur i mørket

Første tur med hodelykt ble gjennomført denne kvelden og Jonas var med. Han er veldig motivert for å gå Veståsløpet sammen med meg i år. Hans lengste tur i karrièren har foreløpig kun vært på 17 km, så doble distansen kan jo være en utfordring. Årets dato for Veståsløpet er 8.mars, så det er jo en måned å trene på. Vi får komme oss ut og teste oss på en 2 mils tur en dag. For tiden er det veldig mildt, og skiføret er ikke på sitt beste her nede i bygda. Det er spådd regn i helga, men satser på kaldt vær og snøfall til uka igjen.

Skiene i lyset av hodelykten
Så vidt innom stasjonen på
Eggemoen



lørdag 1. februar 2014

Gratulerer med dagen og oppsummering av måneden

I dag er det et år siden jeg opprettet denne bloggen som jeg bruker som en treningsdagbok. Hovedmålet med bloggen var å hjelpe meg selv til å nå fjorårets mål om å nå 4000 km. Her kan jeg legge ut litt bilder og statistikk fra mine turer og mine små treningsøkter. Hvis noen skulle ha interesse av å lese litt så er det fint, og jeg har en fast og trofast leser. Det er min mor. Så gratulerer med dagen blogg.


Januar måned startet med dårlig med tanke på skiføre da det var lite snø, og treningsøktene ble gjort på rulla i andre etasje. Midt ute i måneden ble det endelig skiføre i nærområdet og jeg fikk gjennomført ni skiturer og loggført 81 km. Med rulleøktene ble det totalt 207 km. Dagens tur ble den første i lysløypa på Eggemoen med en tid under timen. Halvdansken begynner å finne formen :-)



Januar måned har jeg også hatt fokus på kaloriene. Julekiloene skulle av, og et av årets delmål er å komme meg under 30 i BMI. Så det er bare å jobbe på. De tre første ukene har jeg prøvd å leve på rundt 2000 kalorier, mens den siste uken har jeg ligget på rundt 2500 kalorier. Når jeg går inn i februar skal jeg ikke telle lengre, men håper jeg har fått litt trening i hva som skal til for å fortsatt ha en reduksjon i vekten. Som hjelp har jeg brukt en kaloriteller som jeg har lastet ned på Ipaden. Resultatet av månedens kaloritelling har gjort meg 3,7 kilogram lettere. Årets jul er i hvert fall vekk.

Et kjekt hjelpemiddel for å ha kontroll
på inntaket
Et av årets delmål er å gjennomføre en skitur på 50 km. Et litt hårete mål for min del da jeg aldri har gått lengre enn 35 km på en tur. Februar må kanskje være en måned jeg prøver meg på dette, så jeg satser på en helgedag med fint vær og god form.