tirsdag 30. april 2013

PR på Eggemoen og oppsummering av april

Som en avslutning av april 2013 tok jeg en joggetur på Eggemoen i 5 km løypa som nå har tørket opp stort sett på hele runden. Det endte med min raskeste runde på 32 minutter og 12 sekunder som er en forbedring med 23 sekunder fra forrige bestenotering.

Eggemoenrunden på 5km

Målet for mars hadde jeg satt til 300 km fordi jeg visste det kom til å bli en del jobbing på ettermiddag og kveld slik at jeg ikke ville få like mye tid til sykling. Etter dagens tur endte jeg på 335 km. 1/3 av året er nå passert, og jeg har ennå ikke nådd 1000 km totalt. Nå må jeg komme igang for å nå målet på 4000 km ved slutten av året.

Målet jeg setter for mai blir 500 km. Da sier jeg lykke til, og vi satser på godt vær. 

lørdag 27. april 2013

Vestre Buttentjern

Torsdag fylte Martin 6 år, og denne helgen skulle det være familiebursdag og barnebursdag. Barnebursdagen måtte vi dessverre utsette to uker da han har fått vannkopper, men familiebursdagen skulle gjennomføres. Før selskapet skulle starte fikk jeg tatt meg en tur på Eggemoen for å sykle. Det blir noen timer i dette området gjennom et år da det er fint for både jogging, sykling og ski.

Målet for dagens tur var vestre Buttentjern. Opp til tjernet er det en god stigning som jeg prøver å få syklet mange ganger i løpet av et år. Ligger fortsatt litt is på vannet der oppe, men tror ikke det ligger lenge nå.

I fjor ble det bygget en flott ny brygge ved rasteplassen
Ved vannet ligger det også en turbok som jeg tok meg tid til å skrive i siden det var den første turen i år.


Her dokumenterer jeg min tur til Buttentjern.



Turboken ligger tørt og fint i alt
slags vær.











Etter vannet fortsetter veien litt til med noe stigning slik at det kan bli noen flere høydemeter å forsere på turen. På toppen slutter veien slik at det bare er å snu for å syklen ned igjen.
 
Her er dagens tur slik den ser ut i Strava.
 


tirsdag 23. april 2013

Ut på tur med diamanten

Da er årets første tur i skogen med terrengsykkelen gjennomført. Dørstokkmila var litt lang idag siden det blåste godt ute, men etter litt tomatsuppe og pannekaker var jeg klar. Som vanlig fant jeg ut at det ikke er lurt å la sykkelen stå vinteren over uten å ha rengjort den. Kjedet var passe brunt, så jeg dynket det med olje. Sykkelvask tar vi til helga. Snøen er stort sett borte over alt nå, men det ligger litt der det har vært skiløyper. Turen ble 2 mil på et tidvis sugende føre.


Flott vær selv om det blåste en del

Min gode diamant apex t5

lørdag 20. april 2013

Et lite tilbakeblikk på helgen så langt

I går Fredag tok jeg sjansen på en joggetur selv om det var mange mørke skyer på himmelen. Det så ganske fint og tørt ut der jeg parkerte på Eggemoen så jeg tok løypa innover i skogen, men etter et par kilometer skjønte jeg fort at snøen ikke helt har forsvunnet fra skyggepartiene. Joggesko og sokker ble rimelig gjennomvåte. Snøen var så full av vann at det ikke kan være mange dagene nå før løypa er snøfri nå. Det blir bra. En joggetur etter jobb er mindre tidskrevende enn en sykkeltur selv om det ikke er like gøy.

Ikke helt snøfritt i løypene, men ikke lenge før
dette er borte.
I dag har det vært strålende vær, og dagen startet med å fikse trampoline til gutta. Sikkerhetsnett, og ny blå ring måtte handles i Hønefoss før montering. Nå er det full aktivitet. Hadde jeg selv klart å holde ett slik aktivitetsnivå hadde det ikke vært noe problem å få svidd av kaloriene.

Gutta igang med triks.
Etter monteringen var det tid for sykkeltur, og det ble også denne lørdagen ble det en tur oppover vestsiden. Da jeg var i Hønefoss la jeg merke til at gang/sykkelveiene ikke er kostet for grus ennå, så jeg tok veien jeg kjenner. På veien testet jeg ut min nye app på telefonen som tar tidsinnstilte bilder. Den heter AutoCamera, og den kan ta ti bilder på rad med alt fra 2 til 30 sekunders mellomrom. Prøvde to steder på min ferd, og et av bildene ble bra. Litt beskjæring så har jeg også fått meg et nytt og fint profilbilde til Endomondo.

Fokuset ble ikke helt rett her
Her traff jeg blink




Med litt beskjæring i paint fikk jeg et nytt
profilbilde
 

onsdag 17. april 2013

Første tur hjem fra jobb

Turen fra jobb og hjem
I går spådde værmeldinga fint vær og gode temperaturer. Valget ble da gjort om å ta den første sykkelturen hjem fra jobb i år. Turen gikk greit, men tempoet var ikke all verden. Noe vind under turen bremset meg også opp til tider. Hadde også litt problemer med Edgen som ikke klarte å vise hastigheten på riktig måte. Ikke før på slutten av turen så jeg at eikemagneten hadde vridd seg slik computeren ikke registrerte korrekt.

Foreløpig aktivitet i april

Halve april har gått, og mitt mål for denne måneden er 300 km. Etter turen hjem i dag ligger jeg ann til å greie det med 150 km passert.

søndag 14. april 2013

PR 5 km løping

I dag registrerte jeg min raskeste 5 km på Endomondo da var ute å jogget en tur på Eggemoen. Løper langs veien da det fortsatt er en stund til runden i skogen er snøfri. Tiden ble 30 minutter og 45 sekunder. Kanskje året bringer en tid under 30 minutter?

lørdag 13. april 2013

Et litt kjedelig syn en lørdags morgen

Med gode intensjoner om å få rullet noen kilometer på sykkelen denne helga fikk motivasjonen seg en liten knekk da jeg så ut av døra etter jeg hadde stått opp. Vinter og et godt snøvær hadde satt sine spor i løpet av morgentimene. Etter en titt på yr.no ser jeg at temperaturen skal stige i løpet av dagen, og  håpet er at snøen vil forsvinne. Sykkelturen for lørdag utgår nok, men kanskje dagen i morgen blir bedre.

Ikke helt lovende, men heldigvis
ikke snø i prognosene.
Her er hva som møtte meg da jeg åpnet døra klokken 0800
lørdag 13.04.13




















Noen timer senere

Da slo yr sine prognoser til, og snøen forsvant raskt igjen. Brukte dagen til å gå en tur på 9 km sammen med Lene.

Resultatet etter et par timer med litt høyere temperaturer.

lørdag 6. april 2013

Sesongstart


Etter en firedagersuke etter påskeferien med noen lange dager på jobb kom jeg hjem fredag ettermiddag med ambisjoner om å få klargjort sykkelen for en tur på lørdag. Det var jo på tide å få testet ut den nye sykkelcomputeren som har samlet litt støv der den har ventet på å bli tatt i bruk. Fikk grovvasket sykkelen (fikk jo ikke gjort det da jeg parkerte den i høst) og montert tråkkfrekvens sensoren. Alt virket som det skulle.

Garmin Edge 500 klar til bruk
Tråkkfrekvenssensor montert




 
Fikk også en pakke fra XXL i posten på fredag. Markedsføringen til firmaet hadde fungert, og jeg hadde bestilt meg et par 3/4 lange sykkelbukser som jeg hadde sett i en tv-reklame. Litt tidlig å ta disse i bruk, men i tillegg kjøpte jeg meg et par sykkelhansker for kalde dager. Synes disse kunne hatt litt mer polstring, men hva kan man forvente til nitti ni kroner.
Pakke fra XXL
Litt skuffet over været da jeg våknet lørdag morgen. Det har jo vært glimrende en lang periode nå så overskyet vær var ikke det jeg ventet meg. Var allikevel fast bestemt på å ta meg en tur, og etter en liten bytur til Hønefoss med gutta fikk jeg sykkelen på biltaket og kjørte et lite stykke for å få bar asfalt. Veien fra meg har fortsatt litt is som må passeres. Turen gikk oppover vestsiden av Randsfjorden. Dette er en vei jeg kjenner godt da jeg kjører den til jobb hver dag. Veien er også fin å sykle på da det er lite trafikk.  Etter litt over 2 mil snudde jeg ved Toverud kraftstasjon for å returnere hjem. Turen ble på 43,4 km, og jeg merker at beina ikke er helt vant med sykling nå. Fornøyd med mitt nye Garmin produkt.

Selv om du er sliten langs Vestsiden er det ikke
kollektivtrafikk i helgene.
Tom for energi, og kald på beina.
Fortsatt like blid :-)


Når sykkelsesongen er igang er det også morsomt å bruke Strava igjen. Her ligger det en del segmenter langs rutene du sykler slik at du konkurrerer med tidene til andre syklister på ulike strekninger. Korte eller lange. Det er morsomt. På veien jeg syklet i dag har jeg laget et lite segment som jeg har kalt Engnes. Det er en liten stigning på 500 meter. Ble nok ingen PR i dag med tunge bein på veien hjem.



mandag 1. april 2013

Oppsummering av mars

Da var nok en måned over i 2013, og vi er ferdig med 1/4 av året. Rent matematisk vil det si at jeg skulle ha loggført 1000 km per dags dato for å nå mitt mål. Det har jeg ikke. Jeg har i de tre første månedene loggført 637 km for det meste på langrennsski. Når jeg nå i løpet av de første dagene får satt meg på sykkelen regner jeg med å ta igjen en del av de tapte kilometerne da de ruller unna raskere på sykkelen.

Målet for mars var 150 km da jeg var usikker på om langrennsføret ville holde. Det gjorde det, og med en gåtur på beina rundet jeg såvidt 200 km i går. Den siste skituren ble gått 28.mars.

Aktivitetskalenderen for mars 2013
 
Når det var vanskelig å sette mål for mars grunnet føreforhold er det like vanskelig nå. Skisesongen er over for min del. Det går greit å finne bar asfalt slik at det er mulig og jogge. Gåturer går også fint, men det blir jo ikke så mange km av det. Spørsmålet er nå hvor raskt jeg kommer i gang med syklingen. Det er også mye ettermiddag- og kveldsarbeid på jobben den kommende måneden som kan stikke litt kjepper i hjula for treningen. Med 399 km i april 2012 burde jeg egentlig satt meg mål om 400 km, men jeg tror det kan bli litt vanskelig og nå. Jeg vil derfor sette mitt mål for april til 300 km. Med det vil jeg fortsatt være i rute til å nå hovedmålet på 4000 km.