lørdag 31. august 2013

Birken på tv og status for august

Det er siste dag i august, og på morgenkvisten manglet jeg 9 km for å nå månedens mål. Været på morgenen gav meg ikke akkurat veldig stor motivasjon til tur da det regnet utenfor vinduet. Etter noen turer i døra for å se om for å se om regnet hadde avtatt, noe som det ikke hadde bestemte jeg meg bare for at jeg måtte komme meg ut for å nå mitt mål. Det ble litt endring i de opprinlige planene for turmål, og jeg satte heller nesen mot Buttentjern. Regnjakken måtte på fra start, men før stigningen opp til Buttentjern hadde det sluttet og regne. Da gikk regnjakken i sekken, for en stor mann som meg trenger all den luften han kan få på veien opp. På toppen kom jammen også solen, og plutselig var det blitt en glimrende høstdag.


Buttentjern på det som ble en flott høstdag
Dagens tur gjorde at månedens mål ble nådd, og totalt har jeg beveget meg 566 km denne måneden. Nå blir det spennende å se hvordan været blir de neste månedene med tanke på hvor mange kilometer jeg får loggført. Dårlig vær gir flere gå og joggeturer som ikke gir meg like mange loggførte km. Målet for kommende måned setter jeg til 400 km.


Det er racersykkelen som får mest oppmerksomhet
Det at august er slutt markerer også slutten på min konkurranse jeg har hatt på Endomondo i sommer. Jeg utfordret medlemmer med en vekt over 100 kg til å konkurrere i sykkelaktiviteter. Her skulle det loggføres kilometer enten på terrengsykkel eller racersykkel i løpet av mai, juni, juli og august. Hele 66 personer deltok, og her nådde jeg ikke mitt mål om å komme topp 10. Vinneren syklet hele 5519 km.

http://www.endomondo.com/challenges/10180017

13.plass i min egen konkurranse.

Det er også birkenlørdag, men den tar jeg foreløpig på tven :-)


Fire timer med sending fra NRK tatt opp på og lagret på
altiboxen

torsdag 29. august 2013

Skogen rett utenfor døren

Denne uken har programmet vært stramt, og har ikke hatt tid til noen aktive økter før jeg nå torsdag ettermiddag bestemte meg for at nå måtte jeg komme i gang. Mangler fortsatt noen kilometer for å nå månedens mål, og har jo også målsettningen om å ha fire økter i uken. . Da er det flott å ha skogen rett utenfor døren, og trenger kun 50 meter på asfalt før jeg er på mykt skogdekke. Her er det flott å jogge. Jeg liker det best på våren og høsten fordi midt på sommeren kan det være litt gjengrodd noen steder. Dagens tur ble på 5,5 km i bedagelig tempo. Har en litt vond hæl om dagen. Nå gjenstår kun 38 km som må gjennomføres fredag og/eller lørdag.


Et lite kartutsnitt fra Endomondo over dagens tur.

lørdag 24. august 2013

PR 5 km løypa på Eggemoen

Nok en dag og nok en personlig rekord. Lørdag morgen og joggetur i 5 km løypa på Eggemoen gav meg tiden 30 minutter og 31 sekunder er en forbedring på 17 sekunder fra 07.06. Ser ut som høstformen er på vei.

fredag 23. august 2013

PR 10 km løypa på Eggemoen - sykkel

Fint vær etter jobb i dag så jeg tok meg en tur på Eggemoen. Syklet der en runde i 10 km løypa, og selv om jeg har inntatt litt lite energi i form av mat de siste ukene ble det en ny personlig rekord. Dette er den siste PR som ikke var blitt slått i 2013. Det vil si at jeg nå har forbedret meg på alle løypene der jeg tar tiden i år. Den nye bestenoteringen er på 30 minutter og 42 sekunder som er en forbedring med 2 minutter og 51 sekunder. Den forrige bestenoteringen ble satt 27.07.12.

søndag 18. august 2013

Pimp my ride

En dag i juli da jeg satt å surfet på facebook dukket det opp en sponset artikkel fra www.pegatin.com med mulighet for å bestille klistremerker med flagg og navn til å ha på sykkelen. Dette så jo dritstilig ut, så der og da gjorde jeg et impulskjøp og handlet med en gang. Noen uker etter kom klistremerkene i posten, og nå er begge syklene stylet slik at jeg "look like a pro". Antakeligvis også det eneste som er i nærheten av å være proft både når det gjelder utstyr og personen på utstyret. Stilig ble det.



Etter noen uker kom merkene i posten. Betalte 19,99 EURO
for pakken. Inneholdt 10 merker. Fem hvite og fem svarte.




Raceren med en ansiktsløftning
Terrengsykkelen måtte også få. Kan
ikke gjøre forskjell :-)

torsdag 15. august 2013

Status midt i august

Sommerferien er over, og arbeidet har startet opp igjen. Den første uka med planleggingsdager er ofte litt slitsom,  og dørstokkmila blir da ekstra lang når du kommer hjem. Tar med meg sykkelen på jobb i morgen og satser på å få meg en tur hjem.

Vi er midt i august og jeg har fått loggført 296 km av mitt mål på 550 km. Det betyr at en fire mils tur i morgen gir meg en rest på rundt 210 km. Ser ut som jeg er i rute denne måneden også.'

Fra en av mine turer langs vestsiden denne sommerferien. Huskes
for en flott juli med masse bra vær.
Med arbeidsstart betyr det også at det er lurt å komme i gang med litt jogging igjen. En sykkeltur tar ofte et par timer, mens en joggetur gjøres unna på 30 til 60 minutter. Tid å spare. En joggetur og tre sykkelturer i uka blir programmet. Kanskje jeg forbedrer 5 km tiden min?

mandag 12. august 2013

En helg på Notodden

Denne helga ble det en tur til Notodden, men turen på hytta måtte vi se langt etter da et regnskyll har vasket bort hele veien. Blir nok en stund til vi får vært der med bil. Hadde med meg racersykkelen og fikk meg tre turer og loggførte 120 km. Den tøffeste turen ble gjort på lørdag selv om det var den korteste. Da syklet jeg opp til Grønnkjær skisenter som i Strava har en katogori 2 stigning på 5,2 km med 370 høydemeter. Tungt for en stor mann.



Brukes mest på vintertid



Havnet i bunnen av lista, men er fornøyd med å sykle hele veien uten å måtte stoppe. Det var målet. Turen ned ble filmet. Selv om jeg her bør ha tyngdekraften på min side er jeg for glad i bremsen, og havnet også her i bunnen av lista. Better safe than sorry :-)



Lørdag ble det også tid til en tur opp på Eikeskarstoppen som har en flott utsikt til hele Notodden.

Her var utsikten bra
Mitt navn i nok en bok dette året



Gutta var også med på tur og fornøyd når vi kom på
toppen

onsdag 7. august 2013

Tur på Eggemoen 6.august

Hadde en tur på Eggemoen i regntugnt vær den 6.august. Testet ut CONTOUR ROAM kameraet mitt med et nytt sykkelfeste som gir mer stabil filming.

mandag 5. august 2013

Contour Roam action kamera

Nytt leketøy er innkjøpt. Har lenge surfet rundt på nettet for å lete etter et rimelig actionkamera som jeg kan ha det litt morro med. Har sett litt på GOPRO, men synes det er mye penger å investere når kameraet antakeligvis blir liggende mest i sekken. Har også funnet noen andre billigtyper men var litt skeptisk til merkene. Så kom jeg over et Contour kamera på Japan Photo til en rimelig pris, og etter litt søk på nettet virket dette som et greit kamera.

Kr 788,- med fri frakt var en grei pris
Grei størrelse på kamera.










Kameraet kom i posten, og minuset var at det følgte med litt lite fester. En pakke med sykkelfester koster kr 549,- hos Elkjøp som jeg må vurdere å kjøpe, og så måtte jeg jo ha et minnekort til kr 149,-. Da blir det kanskje ikke så billig allikevel.

Søndag var jeg ute å testet kameraet med et universalfeste jeg har fra før. Rister litt mye i kameraet med det. Filmet første etappe av TdJ og brukte noen apper på Ipaden min til å redigere. IMOVIE og SLOPRO ble brukt. Her er resultatet.