lørdag 30. mars 2013

Påskeaften

Det er påskeaften, og vi er vel hjemme etter en tur på hytta. Der var det flott påskevær og isen på vannet var tykk med masse snø på til å leke på. Været har vært flott, og det er vel mange år siden påsken har vært så fin, men det har vært kaldt om natta Skjærtorsdag ble det en tur til Hestås og skiløypene der. Turen ble ikke lang, og det var nok sesongens siste skitur.


Flott vær med masse snø på isen
Fortsatt flotte løyper på Hestås
Bensin må til i påsken
















Som Jesus gikk vi også på vannet
På isen ble det også en liten runde med skiskyting. Her ble det konkurranse mellom gutta i Jensen familien. Størstemann var best til å skyte, men den mellomste var nok best på skia. Minstemann hadde det beste humøret. Løypa var hele 170 meter lang, og strafferunden kan vel ikke vært lengre enn 5 meter kanskje :-) Runden ble gått mange ganger, og på langfredag gikk Jonas 50 runder uten stopp. Meget imponerende.






Konkurranseinstinktet er på topp


Mine kjære Madshus ski har gjort sin nytte da sålen på begge skiene begynte å løsne. I påsken ble det ille, og jeg gikk med en fin skrapelyd under skia. Må nok ta meg en tur på trollmyra når den åpner igjen slik at jeg kan begrave dem der. Rest in peace. Det positive med den saken er jo at jeg kan se fram til å kjøpe meg et par nye ski når den tid igjen er der. Men først vil vi ha en lang sommer.
 
Skia har satt ut flapsen og gir full brems

Idag tok jeg sjansen og testet asfalten for første gang i år. Det var tungt å begynne å jogge igjen, men fikk gjennomført 5 kilometer ved å løpe litt fram og tilbake på veien ved Eggemoen leir. Det er godt å kjenne at det varmer litt, og at våren og varmen kommer nærmere og nærmere for hver dag. Syklene er klare for litt vårprepp i nærmeste framtid.
 
 
Bar asfalt under beina

søndag 24. mars 2013

PR i lysløypa

Mens jeg venter på den bare asfalten tok jeg idag personlig rekord i lysløpa på Eggemoen. Det var knallføre og meget god glid, og  tiden ble 51 minutter og 49 sekunder. Den første gangen jeg kom under timen på runden var den 26.01.2011. Spørsmålet blir nå om jeg klarer å komme under 50 minutter. Kanskje neste sesong? Time vil show.

Nå fortsetter palmesøndagen med en liten aketur før det blir familiemiddag.



lørdag 23. mars 2013

Påskeferie

Da er det påskeferie, og vi venter fortsatt på våren. I morgentimene var det minus 16 grader, men været er topp. Sol fra en klar blå himmel. Startet dagen med en halvtime på spinningsykkelen. Har brukt den tre ganger denne uken , og det er en stund siden jeg har brukt den. Merker at jeg ikke har sittet på sykkelsetet på en stund da det kjennes i baken.



Tilvenning av bein og bak til sykkelsesongem


Ut på formiddagen da temperaturen hadde steget en del tok hele familien en tur på Eggemoen. Lene hadde som mål at Martin skulle gå sin første tur over 5 km, og det gikk bra. Da vi skulle ha "bensinstopp" fant vi ut at vi hadde glemt sekken i bilen. Da ble det en ekstra tur på meg. Vi hadde parkert en bil i hver ende av løypa slik at jeg måtte tilbake for å hente den ene. Min tur ble på 13,5 km i rolig tempo.

En god start på påskeferien.

"Bensin" stopp ved en gammel stasjon
hvis jeg ikke tar feil.
Vi satser på en flott påske med et ikke
alt for stort kalorioverskudd :-)

mandag 18. mars 2013

Nytt leketøy - Garmin Edge 500

Etter litt vurdering ble det ikke en Edge 800 som jeg egentlig ville ha, men en Edge 500. Hovedårsaken til dette har med penger å gjøre. Ved å kjøpe denne måtte jeg ut med kr 1983,- inkludert frakt fra komplett.no. En Edge 800 ville kostet meg over tre tusen kroner. Ved å lese litt i ulike diskusjonsforumer på nett fant jeg ut at mange mener det er kartfunksjonen, samt at det er fargeskjerm som er den store forskjellen på produktene. Den vanlige syklist ville klare seg godt med en Edge 500. Så da ble det slik. Gjorde det også litt lettere å handle da det ble under to lapper isteden for over tre lapper. Så da vil tiden vise om jeg angrer på at jeg ikke brukte de ekstra kronene.

Garmin Edge 500 inkludert pulsbelde og kadenssensor.
Viser blant annet distanse, stigningsgrad og temperatur.

Jeg bestilte på nett lørdag ettermiddag, og produktet ble levert i dag mandag. Det kaller jeg rask levering.

Det kribler litt i beina etter å få prøvd den, men vinteren henger godt i så det er bare å smøre seg med tålmodighet.

lørdag 16. mars 2013

Birkenlørdag

Da var Birkebeinerrennet for i år gjennomført for min del. Vel og merke på sofaen en lørdags morgen foran flatskjermen. Der jeg så Anders Aukland gå inn til sin fjerde seier i en alder av førti. Gratulerer med den.

Inspirert av dette var det på med langrennsklærne, og smøre skiene med voks da den i løpet av natten var kommet noen centimeter nysnø. Løypene på Eggemoen var ny kjørte og bøsset var borte vekk. Skulle vel egentlig kommet meg en tur i Nordmarka siden det er helg, men det ble ikke til i dag. Turen ble på 21 kilometer.

Ikke helt birkendistansen, men bedre
enn ingenting
Nysnø og flotte løyper

Vi er halvveis i Mars, og det er fortsatt gode skimuligheter som har gjort at jeg har fått loggført 112 km av de 150 km jeg har som mål i mars. Det vil si at jeg er i godt i rute til å nå målet selv om det skulle bli umulig føre den siste delen av måneden. VG har spådd kalde temperaturer fremover, så kanskje det ikke blir mulig å få fram sykkelen i mars 2013.
 
Loggførte km i Endomondo
 

søndag 10. mars 2013

Grønnkjær skisenter

Denne helgen ble det tur til Notodden for samling hos svigerforeldrene med seks voksne og fire barn i huset. Lørdag brukte vi dagen på hytta med kos og grilling av pølser. Ble tid til en liten gåtur med Lene på ettermiddagen.


På vei til løypas høyeste punkt
Skistadion
Søndag reiste jeg til Grønnkjær skisenter for å gå Høgeli rundt som er en tur på sirka 10 km. Dette er et fint sted for bortoverski, og det er flere alternativer for løypevalg. Hadde gammelt universal klister under skia, og det var nok ikke optimalt da det var kommet litt nysnø i går. Minus grader var det også. Ble en stille og rolig tur i flott søndagsvær.

Løypas høyeste punkt og en flott
utsikt
Et lite leskur på toppen kan brukes
ved dårlig vær



Mulighet for å dokumentere at du har vært på toppen

Omtrent midt i løypa



Det er fortsatt nok snø i løypene, og kommende uke er det meldt kaldt. Skisesongen kan fortsette litt til.

tirsdag 5. mars 2013

Sykkelsesongen nærmer seg

Nå som det blir varmere, og mer og mer av snøen forsvinner for hver dag som går kjenner jeg det er lenge siden jeg har vært ute på sykkelen. I den forbindelse har jeg også begynt å tenke på årets leketøy jeg har lyst til å investere i.



Det er en Garmin Edge 800 sykkelcomputer. Den kan kjøpes med tre forskjellige utstyrspakker. Tror jeg har lyst på pakken som inneholder computeren, tråkkfrekvensmåleren og pulsbelte. Med denne kan en minimosjonist underholde seg selv på sykkelturen. Har lest litt på denne siden om computeren.

Den er ikke akkurat billig, men ved å søke litt på nettet finner jeg store prisforskjeller. Den billigste koster 3037,- mens den dyreste koster 3995,-. Her er det penger å spare, eller kan det kalles å spare penger når du bruker penger?

Da skal jeg bruke litt tid til å finne ut om jeg skal ta meg råd til dette.

lørdag 2. mars 2013

Våren nærmer seg

Da nærmer vinterferien seg slutten, og i dag ble det en tur på Eggemoen. Tok sjansen på å smøre med rødt før jeg dro ut i dag, men det skulle raskt vise seg å bli en smørebom. Etter å ha gått en runde i lysløypa bestemte jeg meg for å ta en tur opp til østre Buttentjern via Knipetjern.Kunne jo like godt gå litt fiskebein i bakker når det ikke var feste under skia. Ble etter vært godt og varmt, og begynte faktisk å regne litt på turen også. Er det våren som er på vei, eller blir vi bare ertet litt med sol og varme? En ting er i hvertfall sikkert, hvis det skal gås mer på ski i vinter må klisteret tas i bruk.

Buttentjern
"Eg må ha eg må ha solbriller på"








10 grader på stokken da jeg kom tilbake til
parkeringen.
Bakkene opp til Knipetjern