søndag 30. juni 2013

PR vestre Buttentjern og oppsummering av Juni

Siste dag i juni ble avsluttet med en tur på Eggemoen. Tenkte jeg skulle ta meg en tur opp til vestre Buttentjern. Sist jeg syklet der var det lagt på et toppdekke med grov grus som ikke hadde satt seg ordentlig. I dag fant jeg et godt spor der det ikke var løs grus i veien, og det endte opp med en personlig bestenotering på 14 minutter og 10 sekunder. Det er en forbedring fra forrige bestenotering med 44 sekunder. Den ble satt den 29.08.12.

Målet for juni var å loggføre 500 km. Det har jeg greid, og har totalt loggført 559 km denne måneden. Nå går vi inn i juli, og i fjor syklet jeg 700 km denne måneden. Tørr ikke helt å sette det så høyt da juli inneholder flere ferieaktiviteter i år enn i fjor. Satser derfor å få loggført 600 km i juli.

Juli er også en måned med mye sykkel på tv. TDF er i gang, og det er ikke mye sport jeg ser på tv lengre, med tour de France er noe jeg liker å se på. Regner derfor også med at det blir en del loggførte tv-timer i juli.

Blir litt sykkel på tv også :-)
I går var det en regnfull dag, og mange mm med nedbør falt i løpet av dagen. Da ble det også tid til å leke litt med filmklippene jeg tok på fredagens tur. Her er det "fantastiske" resultatet.



fredag 28. juni 2013

Eggemoen climb

Når det er ferie har man tid til å leke litt. Det har jeg også gjort i dag da jeg tok med Cannon IXSUS kameraet på tur i dag for å filme litt. Resultatet ble en redigert film i Windows movie maker av Strava segmentet Eggemoen climb.

torsdag 27. juni 2013

3 av 5 turmål gjennomført

Planen for dagen var en sykkeltur med min bror, men siden det har bøttet ned fra himmelen i dag ble den avlyst. Valgte derfor å få gjennomført et at turmålene som JIF allianse har satt ut på Jevnaker. Dagens mål ble Søtbakken som ligger på øståsen. Startpunkt for turen er parkeringsplassen ved Toso skole. Her er et lite kartutsnitt fra området som jeg fant på sidene til Statens kartverk.

Detaljerte kart på www.startkart.no hvis det ikke holder med google map.
Løypa er blåmerket og inngangsporten finner du på langsiden til fotballbanen. I følge Endomondo var jeg framme etter 2,6 km og høydeforskjellen var på ca 275 meter. En fin tur, men skal jeg ha med Martin og Jonas på denne turen tror jeg det må skje på en dag da motivasjonen er på topp. Det er nok også lurt å ha med litt belønning.



Høydeprofil
Gamle bygninger på Søtbakken
Inngangsporten til den blåmerkede løypa fra
Toso skole









Hva er taksten på dette?







Mitt navn i nok en turbok.















onsdag 26. juni 2013

Ni år med Lene

 
Gratulerer med bryllupsdagen Lene, og takk for at du har holdt ut med meg i ni år. Feiringen blir ikke stor, men vi satser på å gjøre litt ut av det til neste år.

Notodden stavkirke for ni år siden.

Merker at feriefølelsen begynner å komme, og at skuldrene er litt lavere nå enn på fredagskvelden etter avslutningen. Martin slutter snart i barnehagen, og jeg hadde lovet han å sykle dit en dag jeg hadde fri. Den dagen ble i dag, og Martin hadde utholdenhet til å sykle hele veien uten pause. Det er 3 km til barnehagen og stort sett flater eller nedoverbakker.

Framtidig treningskompis?
Etter sykkelturen med Martin ble det en joggetur på Eggemoen. En stund siden jeg har vært ute å jogget nå. Det er jo sykling som er det morsomste når været er bra. Brukte også litt tid til å ta noen små filmklipp for å lage en liten film i Windows movie maker. Greit å ha litt og fordrive tiden med, samtidig som det er moro å leke seg litt. Skulle gjerne hatt et redigeringsprogram med litt flere muligheter. Resultatet ser du her:

søndag 23. juni 2013

Midtsommeraften

21.juni var det sommersolverv som gir oss den lengste daglengden i året. Det vil si at vi nå går mot kortere dagtid og tidligere mørke på kvelden. Da er det på tide og feire midtsommer og sankt hans med litt tradisjonell grilling med venner. Været har ikke vært det beste, men grillingen er gjennomført. En liten sykkeltur har det også blitt tid til i dag.

Startet dagen med et tur på terrengsykkelen, da jeg syntes været så litt for ustabilt ut til en lang tur på landeveien. Målet for turen var søndre Vælsvann, og en tur opp til Gørrtjern som jeg ikke fikk besøkt tidligere i år grunnet snø. Snøen var nå borte, og etter en god stigning fikk jeg se tjernet i år også.


Sist jeg besøkte Vælsvannet var det
fortsatt is på vannet.
Tipp topp tommel opp for en nytt tjern
på årets liste med det nydelige navnet
Gørrtjern.




















Veien hjem gikk via Hen og Viul. Det bidro til det perfekte rute og hyllest til Sankt Hans. Kartet fra Endomondo viser helt klart en heks med sin sopelim.

Kun redigert med en hatt og detaljer i ansikt. Alle ser dette er en heks :-)
I mitt lille stravasegment bak trollmyra var jeg også ute etter en KOM da jeg var så uheldig å miste den jeg hadde på Engnes. Ikke så mange deltakere på den bak trollmyra, så kanskje jeg hadde muligheten der. Tråkket til og klarte og få lik tid som personen som ledet.

Delt King of the "mountain#
649 høydemeter og 50 km ble resultatet av dagens midtsommertur. Har nå fullført 399 km denne måneden. Ferien har startet så uten uvær resten av måneden vil det ikke bli noe problem å fullføre målet på 500 km.

fredag 21. juni 2013

Siste arbeidsdag før sommerferie

Sitter her og venter på å delta på årets avslutningsfest for 10.trinn ved skolen. Det er siste arbeidsdag, og mens jeg har vært ute en tur for å sykle litt da det ikke har blitt så mye denne uken. Valget falt på Krokfossvegen som er en stigning fra Bjoneroa og opp til Fjorda.


Bildedokumentasjon :-)

Kan også melde at jeg mistet min flotte KOM tittel på stravasegmentet Egnes den 17.juni. Jeg ble slått med 1 sekund. Buhu :-(.

Fikk testet ut den nye CRAFT shortsen som jeg handlet på XXL til kr 299,-. Syntes dette var så rimelig at jeg handlet to stykker med en gang. XXL har mange gode tilbud. Handlet en lang CRAFT sykkelbukse i fjor høst som jeg har vært veldig fornøyd med. Etter en liten tur kjennes det ut som jeg har gjort et godt kjøp.

598 kr,- for disse er jeg godt fornøyd med. XXL betalte
også frakt som en kampanje i juni.

Da satser jeg på en god sommerferie med mange fine sykkelturer.

tirsdag 18. juni 2013

Sykkeltur med skolen til Sæen

Skoleåret nærmer seg slutten, og da er det tid for litt alternative dager. I kroppsøvingens ånd var vi i dag på sykkeltur til Sæen som er en fin badeplass rundt 10 km nord for Bjoneroa. Fantastisk vær og en flott dag på jobb. Fint å kunne sykle litt når man er på jobb også.



Sæen i flott sommerdrakt

lørdag 15. juni 2013

Midt i juni

Vi er midt i juni, og det er en arbeidsuke igjen til ferien. Det er mye som skjer om dagen både på jobb og med Jonas og Martin, så det har ikke blitt så mye tid til trening denne uken. Var ute med sykkelen for første gang i går og syklet en tur på Eggemoen. Her rullet jeg rundt eggemomila slik at jeg fikk registrert den som et segment i Strava.

Klar til start på runden. Må følge de
røde merkene.
Gjennomførte på 34 minutter og
53 sekunder. Den tiden skal forbedres
før vinteren.












Lørdag ble det en tur med racersykkelen oppover vestsiden til Toverud kraftstasjon. Fikk bestenotering i Endomondo på 50 km selv om det ikke var i nærheten av å være full gass på denne turen.



Helgen er ikke over, og regner med å få meg en tur i morgen tidlig før det blir barnas kistefosdag.

Ny kompressor handlet på Biltema til kr 999,-. Kjekt å ha til å få pumpet opp sykkeldekk.

Med halve måneden gjennomført har jeg loggført 282 km. Det ser ut til at målet for måneden skal gå greit.

Jernbanelinje har vi på Eggemoen også :-)

lørdag 8. juni 2013

Nok en PR på Eggemoen 5 km

I dag var det sykkelen som ble brukt i 5 km løypa på Eggemoen. Endelig var det ganske tørt samtidig som det ikke var mange menesker ute i løypa som jeg måtte bremse ned for, og min tidligere bestenotering helt tilbake fra 5.juni 2011 ble slått med 7 sekunder. Den nye tiden er 13 minutter og 26 sekunder.

fredag 7. juni 2013

PR 5 km Eggemoen

Fikk lokket med meg Jonas en tur på Eggemoen i ettermiddag. Så ryggen hans i rundt 800 meter før han ble borte, men det var kanskje det lille ekstra som dro meg under 31 minutter på runden. Tiden ble 30 minutter og 48 sekunder som er en forbedring med 33 sekunder fra forrige bestenotering.

tirsdag 4. juni 2013

PR på strekningen Bjoneroa - Jevnaker

Knuste i dag min tidligere bestenotering med 7 minutter og 35 sekunder. Syklet i et greit tempo, men det føles som jeg har mer å gå på hvis jeg virkelig hadde tråkket til. Dagens tur førte til at jeg kom hjem på under halvannentime for første gang, og den nye tiden er 1 t 26 min 59 sek.

Første gang jeg syklet hjem fra jobb i 2010 brukte jeg akkurat 2 timer. Må jo si det har vært en god forbedring selv om jeg nå sykler på racersykkel mens jeg i 2010 brukte en terrengsykkel.


Den gode følelsen
Kongen :-)
For første gang har jeg også greid å bli KOM(King of mountain) på et stravasegment der det er fler enn bare meg som deltar. Spennende å se hvor lenge jeg får ha den tittelen.





søndag 2. juni 2013

2 X Buttentjern og en PR

I dag ble det en tur på terrengsykkelen og turen gikk til Buttentjern. Først vestre Buttentjern der det nå er lagt et ganske grovt gruslag som toppdekke på veien. Det fører til at det ikke er like lett å sykle der nå som tidligere, og tiden opp blir en del dårligere. Tordenværet truet med å melde sin ankomst, men heldigvis dro været mot Lunner.


Østre Buttentjern med tordenvær i
bakgrunnen

Litt lek med kameravinkel


Sykkelturen kunne ikke ende med å reise hjem nå, så jeg bestemte meg for å ta turen til østre Buttentjern. Det er første gang jeg har besøkt begge vannene på samme dag. Turen opp fra parkeringen på Bergerbakken gav meg også en personlig rekord med 25 minutter og 18 sekunder. En forbedring med 1 minutt og 56 sekunder.
 
En liten rast på benken med bare naturens lyder rundt deg er
medisin for kropp og sjel
En boks med Beyonce
gir litt energi i kroppen
Vestre Buttentjern er også et av
turmålene til JIF allianse. Nå har
jeg nådd 2 av 5 turmål.



lørdag 1. juni 2013

Mai i mål

1.juni og hadelandscup på Jevnaker stadion med Jonas på banen og Martin på sidelinjen. Etter et knapt tap og en seier reiste jeg og Martin hjem. Den siste kampen må gå uten oss som tilskuere. Lene jobber dugnad hele dagen, så sykkelen må nok få stå i fred denne lørdagen. Satser på en lengre tur i morgen.

Martin på innbytterbenken. Venter nok på å få spille
cup han også.

Målet for mai var 500 km. Det har gått overaskende greit og en god grunn til det er nok mange røde dager i kalenderen som har gitt oss et par langhelger. Endte måneden med 557 km. Har også satt en rekke personlige rekorder som på 5 og 10 km løping samt sykkelruten fre Bjoneroa til Jevnaker. Tirsdag denne uken hadde noterte jeg også tiden 1 t 11 min på strekningen mellom Tangen og Rema 1000 Jevnaker. Dette var en forbedring med nesten 6 minutter. Alt i alt en god måned.


Nå går vi inn i Juni og avslutningen av skoleåret. Da vi satt på jobb for å planlegge den neste fjortendagersperioden ser jeg at det kanskje ikke blir like godt med tid til sykling nå, men jeg har jo ti dager i slutten av måneden der jeg har fri. Derfor setter jeg 500 km som et mål for Juni.


Med en måned igjen før vi er halveis i året har jeg loggført
1529 km i mitt mål mot 4000 km.