mandag 30. september 2013

Oppsummering av september

Nok en måned av 2013 er over, og nå er det kun tre måneder igjen av året. Målet for september var 400 km og i løpet av måneden har jeg fått loggført 499 km. De ti siste kilometerene ble en joggetur på Eggemoen der jeg endelig fikk prøvd de nye joggeskoa. Hælen min har den siste tiden vært litt betent, så jeg har latt joggingen ligge på hylla en stund før jeg idag var ute for å prøve igjen. Turen ble gjort i rolig tempo, men hælen er nok ikke helt bra ennå og jeg kommer nok til å kjenne det i kveld. Mye vekt som skal fordeles på beina når det jogges.

Dagens statistikk fra Endomondo.

Nå er jeg veldig godt i rute med årsmålet, og det er egentlig bare sjarmøretappen igjen. Sykkelen blir nok parkert i løpet av kommende måned, og jeg har også et mål om å få jogget en del mer i løpet av oktober og november. Siden måneden starter med høstferie går jeg for 350 km i oktober. Jeg må jo også loggføre litt mer enn oktober 2012.

lørdag 28. september 2013

Høstferie

Halv seks fredag ettermiddag reiste jeg hjem fra jobb før jeg i bilen kom på at det var noe jeg hadde glemt å gjøre før jeg dro. Derfor måtte pc-en fram når jeg kom hjem slik at jeg kunne ta den siste biten på serveren før jeg kunne si at det var høstferie. Kun litt vurdering- og rettearbeid å gjøre i ferien nå. Godt å være lærer som har mye ferie og kun jobber mellom ni og to på de få arbeidsdagene som er i året.

Høstfarger ved Randsfjorden
Endelig gir Coca Cola Company litt tilbake etter alle de pengene jeg har brukt på selskapet gjennom årenes løp. De har både vært med på å bygge meg ned(mange halvlitere med cola i ungdommen) før de har vært med på turen å bygge meg opp igjen (en og annen powerade på tur). I sommer leste jeg på flasken at jeg kunne få en personlig drikkeflaske hvis jeg hadde kjøpt to powerade. Det hadde jeg jo, og kodene ble registrert på nettsiden. Denne uken kom overraskelsen i posten.


Personlig drikkeflaske fra The Coca Cola Company. Et
selskap som gjennom årenes løp har fått mange av mine penger.
Begynner å bli litt kjøligere nå, og dagens tur ble gjennomført i 10 grader. Merker at skotrekket snart må på nå slik at beina ikke blir så kalde. Hvor lenge sykkelsesongen vil fortsette er usikkert, men i løpet av oktober er det nok slutt. Satser på å få meg noen turer nå i ferien. God høstferie til alle som er så heldige å ha det.

 
Turtempo langs vestsiden i slutten av september.

tirsdag 24. september 2013

PR Vestre Buttentjern

En sykkeltur etter jobb med frisk luft og en temperatur på rundt 10 grader gav meg en ny personlig rekord med tiden 14 minutter og 4 sekunder. Det er en forbedring med 6 sekunder fra forrige bestenotering som ble satt 30.07.13.

søndag 22. september 2013

Høsten er her

Bladene faller av trærne og temperaturen synker. Høsten er her for fullt, og da passer det jo godt at det er en uke til det er høstferie. Denne helgen har det blitt sykkeltur både fredag, lørdag og søndag. Turen på lørdag gikk til søndre Vælsvann med temperaturer mellom 7 og 9 grader. Da var det godt med nyinnkjøpt sykkeljakke fra Craft handlet på XXL. Selvfølgelig på tilbud. Turen startet med tåke, og ble avsluttet med sol fra blå himmel. Ekstra godt å kjenne solen varme litt nå på kalde høstdager.

Tåke over vannet gav en mystisk stemning på
morgenkvisten.
Fornøyd kar på toppen
med bestenotering
på Strava















Geocaching har det også blitt tid til denne helgen. Fredag fant jeg nok en post på Eggemoen, mens på lørdag dro hele familien på jakt i Mosmoen. Her fant vi tre poster. Skatter ble byttet, og det virket som alle syntes dette var morsomt. Vi lette også veldig etter en post før vi skjønte at koordinatene som var gitt ikke var riktige. For å få de riktige koordinatene måtte vi løse en oppgave. Det gjorde vi ikke denne gangen. Fortsatt mye å lære som Geocacher.


Lene tar bilde av gutta som går på rekke
i henhold til alder i stigende rekkefølge.
Melgaards høyde er litt av en "høyde". Ikke så god
utsikt fra den gitt.




















Da har jeg totalt sanket 6 poster, og har allerede begynt å tenke på hvor jeg kan plassere min egen lille cache.


Fornøyd med min nye storm jacket etter en
helg med testing.


onsdag 18. september 2013

Jeg fant jeg fant

Etter helgens Geocache nedtur på Eggemoen prøvde jeg meg igjen på å finne den ene posten som jeg ikke fant på lørdag. Denne posten ligger ved den gamle og forfalne stasjonen ved togskinnene. På lørdag fant jeg kun en vannflaske men ikke noen post. Hintet til posten var vann, og merket at den nye appen var litt mer nøyaktig en den forrige. Vannflasken hadde nok forvirret meg litt, for i dag var det ikke noe problem med å finne posten. Jippi. Turen besto også av 23 km med sykling.

Her er boksen som inneholdt loggbok samt noen spennende små skatter.

søndag 15. september 2013

Status midt i september

Tiden flyr, og vi er midt i september. I dag ble det en gåtur opp til østre Buttentjern. Var litt småirritert etter gårdagens Geocaching da jeg ikke klarte å finne noen av loggbøkene. Planen var derfor å finne en som lå ved tjernet. Da jeg var på toppen og fant fram telefonen for å få lastet inn cachen var det selvfølgelig ikke dekning på telefonen så jeg måtte returnere uten å finne posten.


Flott høstvær ved Buttentjern denne søndagen
Vel hjemme fikk jeg oppdatert appen på telefonen og betalte kr 70 for å få en fullversjon. Nå var det fotballkamp for Jonas på stadion, og her var det også en cache. Denne skulle jeg finne, og etter kampen var slutt var det bare å lete. Jonas ville ikke så han reiste hjem med Lene mens jeg satte i gang. Endelig fant jeg en Geocache denne helgen. Jippi.

Boksen ble funnet med spennende innhold og en loggbok
der jeg fikk registrert mitt navn :-)
Halvveis i måneden har jeg nå fått loggført 265 kilometer og er på god vei til månedens mål, men nå kommer høstværet i følge metrologene. Erfaringsmessig blir dørstokkmila litt lengre nå, men det er bare å stå på for å nå 4000 kilometer i 2013.

lørdag 14. september 2013

Geocaching på en lørdag (De nye skoene må vente på tur)

Investert i nye joggesko som ble handlet på G-max sine hjemmesider. Jaktet som vanlig tilbud, og det jeg fant var den samme modellen som jeg har fra før. Asics Gel Hurako og den eneste forskjellen er et halvt nummer mindre og nye farger. Greit da jeg egentlig er fornøyd med denne modellen, og så koster den ikke alt for mye.599 kr på salg. Det eneste problemet nå er en liten betennelse i den ene hælen som hindrer meg i å få prøvd dem på tur.

Nye sko i flotte farger
Lørdagen ble brukt til en tur på Eggemoen på terrengsykkelen. Formen var elendig og med verk i kroppen ble det en rolig tur med litt Geocaching på veien, Har lenge tenkt å prøve meg på dette, men det har bare blitt med tanken. Appen har vært lastet ned på telefonen et par måneder nå og kun prøvd en gang. Dette var altså en nybegynnertur. Prøvde meg på to poster i dag, men tror nok jeg trenger litt mer rutine på finletingen. Var i nærheten, men klarte ikke å finne noen av loggbøkene, men fikk absolutt lyst til å prøve dette mer. God gamaldags gjemsel.

Var i nærheten av posten med det
Minnesteinen for lensmennene som måtte bøte med
livene på Eggemoen i 1926



















Fikk snekret sammen en liten film fra dagens jakt.



 
 

mandag 9. september 2013

Himingen

Lørdag ble sykkelturen byttet ut med en topptur. Smale og bratte stier er ikke min kopp med te, men det var familietur så da var det bare å få på seg støvlene. Været var greit da det var litt vekslende mellom sol og skyer. Gutta spratt oppover i et litt høyere tempo enn sin far. Etter en stigning på rundt 400 meter var vi på toppen som ligger på 1066 moh. Litt tåke i lufta ødela litt for utsikten, men flott var det for en halvdanske. Turen opp ble ganske svett, og jeg vet jo egentlig at jeg ikke skal bruke bomuls t-skjorte. Det hadde jeg jo selvsagt glemt så jeg ble ganske bløt selv om det ikke regnet. Alt i alt var det en fin tur.

Lene omgitt av vakker natur
Litt tåke som ødela litt av utsikten
denne lørdage




Svett og våt på toppen. Pluss
100 kg opp 400 høydemeter
tar på en stakkar
Hele familien på lørdagstur i høyden



søndag 1. september 2013

Riperbakken

Første offisielle høstdag, og en tur til Hønefoss for å sykle noen kneiker. Det førte til min debut i Riperbakken. Har ikke helt hatt kontroll på hvor den ligger, men etter et Google map søk gikk det greit å finne den. Har jo egentlig ikke hatt noe behov for å vite hvor den er før. Målet var å komme helskinnet opp uten å gå av sykkelen. Det holdt så vidt da bakken var like bratt som ryktet tilsier. Det var så vidt tempoet ikke ble så lavt at jeg tryna i asfalten. Men opp kom jeg og kan nå si at jeg har syklet Riperbakken.



Starten på bakken og 400 meter med
høy puls og hæsablæsandes pust
Godt skiltet er bakken hvis man har
øynene med seg.











Inntok også en respektabel plass på Strava segmentet. NOT. Flott plassert på nest siste plass. Her er segmentet fra det bratteste delen av løypa.