søndag 26. mai 2013

102,8% av månedens mål fullført med en kirketur

Jippi. Flott vær og høye temperaturer gjorde at jeg passerte 500 km i dag med en sykkeltur til Gran via Grymyr. Turen ble på 66 km.

Da jeg skulle sykle tilbake fra Gran mot Grymyr hadde jeg valgt en ny vei som jeg ikke hadde prøvd før. Veien heter Vienlinna og starter med en god stigning etter min målestokk. 5,3 kilometer med 244 høydemetre kjennes godt i beina på en stor mann. Et stykke etter bakken var passert var det plutselig slutt på asfalten. Hadde ikke veldig lyst til å snu så etter å ha sjekket telefonen fant jeg ut at strekket ikke var så langt før det ble asfalt igjen. Tok det forsiktig og klarte meg uten punktering.

Flott og landlig på turen med melkekurer på toppen av åsen.
Kanskje det er her melka på kartongen min kommer fra?
Flotte eiendommer langs veien
Litt nervøs med raceren på grusvei





















Søndag er jo som kjent hviledagen der vi skal gå i kirken. Tok meg derfor turen innom, men ikke inn i kirkene jeg møtte på min vei denne søndagen. Først var det Grymyr som er en flott og ny kirke som ble satt opp i 2003 etter den forrige kirken brant. Etter dette kom jeg til de gamle søsterkirkene fra 1100 og 1200 tallet. Til slutt er det min egen kirke Randsfjord kirke på Jevnaker som snart trenger et nytt strøk med maling. Kirken er fra 1916. (informasjon om kirkene har jeg funnet på Wikipedia).

















lørdag 25. mai 2013

89,8% av månedens mål er fullført

Med seks dager igjen av måneden ser det ut til å gå bra med å få loggført 500 km. I går var dørstokkmila veldig lang, men fikk tatt meg en 5 km joggetur på Eggemoen med tunge ben og tungt hode. Tiden var ikke noe å skryte av, men fornøyd med at jeg i det hele tatt fikk tatt meg turen. I dag ble det en sykkeltur på 3 mil på Eggemoen. Fikk også merke litt til nedbøren som har vært i løpet av uken da et par av veiene jeg syklet på var under vann slik at jeg ikke kom meg tørrskodd over.

Meget behagelig tur i flott vær. Bildet er fra Vågård.
På morgenkvisten gikk turen til Hønefoss sammen med Martin for å handle mekkestativ til syklene på Biltema. Valget var tatt og det endte med stativet til 400 kr. Var ikke lett å finne, men med litt hjelp fant jeg det så det ikke ble bomtur. Vi måtte jo også innom en lekebutikk slik at Martin fikk kjøpt seg litt LEGO. Etter å ha prøvd stativet til vask og gir justering må jeg si at jeg tror dette passer godt til mitt bruk.

Terrengsykkelen fikk seg litt stell
Kunne ikke gjøre forskjell, så raceren
måtte også vaskes og smøres.


I morgen satser jeg på en liten hadelandsrunde med raceren hvis været blir bra. Yr.no mener det blir bra, så da er det bare å komme seg opp tidlig og få en god start på dagen.. 

torsdag 23. mai 2013

Mekke sykkel

Har lagt merke til at jeg har hatt en slark i styrelageret på begge syklene den siste tiden. Det har vært verst på terrengsykkelen, men jeg har også merket det på racersykkelen. Liker og mekke litt på syklene selv så langt det lar seg gjøre, men er også redd for å gjøre noe feil. Derfor er jeg utrolig glad for å ha youtube der det ligger mange videoklipp som kan hjelpe meg med praktiske problemer. Etter et lite søk fant jeg en video fra Anton sport.

Denne filmen beskriver stramming av styrelager
Slik at alle kan klare det.


Etter dette var det ut i boden, og reparasjonen gikk lett som en lek.

Problemet er at det noen ganger er litt vanskelig med reparasjoner uten et godt stativ. Har derfor søkt litt rundt på nettet og funnet et par alternativer på sidene til Biltema. Har ikke avgjort om jeg kjøper det dyre eller billige alternativet.

Billig eller dyrt fra Biltema?


Syklene får stå i ro når de ikke blir mekket på nå da det er kraftig regn og lite koselig ute. Tiden går med på å se nyhetssendinger fra steder som har flom. Godt og trygt å bo på furumoen da.

Ny app på telefonen med værinfo. Instaweatherpro.


mandag 20. mai 2013

82,8% av månedens mål fullført

Da er den siste røde dagen i kalenderen på en lang stund snart over. Denne helga fikk vi en smak av sommeren med høye temperaturer og solbrente armer. Siden det var langhelg tok vi en tur på hytta som ligger på Notodden.

17.mai så vi barnetoget på Notodden, og inntok den obligatoriske isen før vi reiste opp på hytta. Gutta tok seg årets første bad i badevann som holdt 6 grader. Ekte vikinger det tenker jeg. Da vi reiste fra hytta hadde badetemperaturen steget til 13 grader.




Temperatur rundt 6 grader var ingen hindring for
gutta. Pappa holdt seg på land denne gangen. 

18.mai var det virkelig sommertemperaturer, og jeg reiste ned fra hytta som ligger litt oppe i skogen for å få meg en tur på sykkelen. Det ble en runde jeg pleier å sykle rundt Melås bru. På denne runden sykler jeg forbi Hedal stavkirke der jeg og Lene giftet oss i 2004.Var lite oppfinnsom og kjørte samme runde tre ganger slik at turen totalt ble på 60 km. Ble en liten tur innom Statoil for å teste ut den nye Cola flasken på 3,75 desiliter.



26.06.2004 ble jeg gift i Hedal stavkirke på Notodden.
Akkurat passe størrelse på en Cola
for en syklist i farta.
Vendepunktet ved Melås bru











19.mai var det planen å få inn noen høydemetre på Edgen, og turen gikk fra Notodden og opp til Bolkesjø hotell. Denne turen har jeg syklet et par ganger før, og tidligere har jeg ikke funnet riktig avkjøring ned fra Bolkesjø slik at turen har blitt litt lengre enn planlagt. Det skjedde ikke denne gangen. Grunnen til at jeg ikke har sett skiltet tidligere er at krysset ligger i en ganske bratt nedkjøring etter min målestokk, Her har jeg nok konsentrert meg om å ha øya på veien tidligere og har derfor ikke sett skiltet. Fra Follsjøen opp til Bolkesjø er det en stigning på nesten 200 meter som kjennes godt i beina til en stor mann. Turen ble på 55 km.




Der var skiltet jeg har lett etter.
Med de tunge høydemetrene på turen opp er det godt
å vite at du også skal ned igjen.











I dag 20.mai ble det en liten tur på Eggemoen da jeg kjente at bein og kropp var litt tung etter gårsdagens tur. Turen ble på 25 km. Været har vært litt ustabilt i dag, og vi går nå inn i en periode med litt nedbør igjen.

lthjense er mitt brukernavn på Instagram
 
Totalt har jeg syklet 140 km denne langhelga.

torsdag 16. mai 2013

Vi er midt i mai, og 54,6% av månedens mål er fullført.

273 av 500 km i mai er fullført når vi er halvveis i måneden. Det betyr at jeg ligger godt an til å nå målet og nå står vi foran en langhelg. Sykkelen skal vel lov å stå i ro den 17.mai slik at jeg ikke ender opp i et syttendemaitog, men ellers vil jeg nok prøve å komme meg ut de andre dagene. Det eneste som er litt bekymringsfullt er været. Blir det mye regn? Her er langtidsprognosen fra yr.no

Værprognosen for søndag og mandag ser ikke bra ut :-(

Både søndag og mandag er det spådd regn som kan ødelegge for noen fine turer. Men det skal også sies at yr tidlig i uken spådde masse regn i de dagene som har vært denne uken, og det har ikke blitt mye av det.

Har også satt i gang en ny konkurranse på Endomondo for oss som er store og liker å sykle. La ut en kommentar om denne konkurransen i kommentarfeltet på noen av de store konkurransene som Endomondo har, og det har ført til at vi nå er 27 personer som deltar. Morsomt og konkurrere litt med andre personer som har litt av det samme utgangspunktet som en selv.


http://www.endomondo.com/challenges/10180017


I morgen er det 17.mai, og jeg har hørt rykter om en Oreokake. Det blir noe å glede seg til selv om det må sykles en lang tur for å brenne av kaloriene i kaken. Gratulerer med dagen.

Flott flagg som jeg har konstruert i geometriprogrammet
Geogebra i forbindele med en oppgave til mine elever i
matematikk. Konstruksjon er gøy :-)




søndag 12. mai 2013

PR på Eggemoen 10 km

Den planlagte langturen på sykkel gikk i vasken grunnet ustabilt vær i dag. Tok meg derfor en tur på Eggemoen for en joggetur. Bestemte meg for å prøve meg på 10 kilometeren for andre gang i mitt liv, og det gikk greit. Tiden ble også bedre enn runden jeg hadde i høst. 1 t 10 min 3 sek ble resultatet som var en forbedring på 8 minutter.

lørdag 11. mai 2013

47,2 % av månedens mål fullført med en tur til Jørnsbråtan

I dag fikk jeg med meg gutta og Lene på tur til Jørnsbråtan. Dette er en av fem toppturer som JIF allianse står bak for å få jevnakerfolket ut på tur. Gutta var ikke helt klare og ville helst spille fotball i hagen, men når mor og far har sagt at de skulle på tur så ble det tur. Vi parkerte øverst på Nordhagen og tok beina fatt. Morro å gå her da jeg brukte mye tid til å leke i dette området da jeg var liten. Gutta ble også fornøyd når vi kom opp på toppen og fikk se hytta. Turen var på 4 km. Målet blir å få med familien på de fire andre turene før kassene tas ned til høsten. Info om turene kan du finne på Jevnakerportalen.

Gutta på Jørnsbråtan
Lene på en benk i bakgrunnen


1 av 5 kasser er funnet :-)


Etter vi kom hjem tok jeg meg en tur på terrengsykkelen. Det ble en rolig tur på Eggemoen som endte med 30,5 km tilbakelagt. Ligger godt i rute for å nå målet for måneden nå. Været skal visst også bli fint i følge de som spår været.

onsdag 8. mai 2013

PR Bjoneroa - Jevnaker

Nå tror jeg vårformen er i annmarsj. I går var det personlig rekord på løpetur med tunge bein, og i dag ble det en personlig rekord på sykkelen hjem fra jobb. Hadde bestemt meg for å trå til litt i en bakke der jeg har et Strava segment, men ellers satset jeg ikke på en bestenotering. Da jeg passerte kommunedelet så jeg at tiden ikke var så verst på de første to milene slik at jeg tråkket valgte å la beina gå godt rundt på resten av turen. Hadde hatt mer å gå på hvis jeg virkelig skulle ha tatt meg ut. Tiden ble 1 time 34 minutter og 36 sekunder. Dette er rundt tre minutter bedre enn min forrige bestenotering.


Hjemme etter 1 time og 34 minuttter. Kun en
time lengre enn i bilen :-)

tirsdag 7. mai 2013

PR på Eggemoen 5 km

Igjen forbedret jeg min tid på Eggemoen. Denne gangen løp jeg på 31 min og 21 sekunder som er en forbedring med 51 sekunder. Det er bra på en dag som kjentes tung. Litt av grunnen er at løypa nå har tørket opp etter flott vær de siste dagene. Sol og 20 pluss = sommer.

søndag 5. mai 2013

23,4% av månedens mål fullført

Været har denne helgen vist seg fra to forskjellige sider. Lørdag var det plaskende regn store deler av dagen, så den planlagte sykkelturen gikk i vasken. Tok meg isteden en gåtur for å ikke sitte stille hele lørdagen. Det ble en tur på en mil. Været lettet litt ut på dagen, og det sluttet å regne.

Lørdagens tur med 10 km på under 1 time
og 30 minutter

Søndag var været helt annerledes, om med sol fra en stort sett blå himmel ble det årets hittil beste sykkeldag med temperatur opp mot 20 grader. Det var godt med en tur i fint vær. Det varmer litt i kropp og sjel. Dagens tur gikk oppover vestsiden da det er Ringerike Grand Prix denne helgen, og jeg som en amatørsykler helst ikke ville havne i veien for det feltet på en søndagstur. Progresjonen mot månedens mål er bra, og det er godt å være litt i forkant.

Vendepunktet ved Toverud kraftstasjon

Flott vær. Da jeg tok bildet
var solen selfølgelig bak en sky :-)

onsdag 1. mai 2013

10,4% av månedens mål fullført



 
Søndre Vælsvann der det fortsatt ligger litt is
1.mai og fri fra jobb gir mulighet for å bruke litt tid på en sykkeltur. I min jakt på små vann satte jeg snuten mot Søndre Vælsvann for første gang i år. Dette er en tur med terrengsykkelføre da det stort sett er skogsbilveier. Turen går over Eggemoen, Vågård og Hensmoen før stigningen mot Vælsvannet starter. Det er en stigning på 163 meter i følge et Strava segment jeg var igjennom. En tredje katogori stigning. Her inntok jeg en sterk andreplass på listen (Nevner ikke at det kun er to som har fullført inkludert meg, og at min tid var 10 minutter svakere enn førsteplassen).


Fri fra jobb og ut på tur
Snø i veien hindret meg i å komme
opp det siste stykket til Gørrtjern.








Totalt ble det 52 kilometer med 525 meter stigning som jeg er godt fornøyd med. Det betyr at jeg har fått en god start på vei mot månedens mål.