torsdag 28. februar 2013

Status nå som februar er over

Målet for februar var å loggføre minst 200 km. Dette har jeg klart med god margin, og har totalt beveget meg 237 km. Har gjennomført 18 økter i februar, med den lengste på 4 timer og 28 minutter. Det var Veståsløpet.



I dag er det flott vær, og i formidag jeg reiste på Eggemoen for å gå lysløypa en tur i solskinn. Følte meg forholdsvis pigg i kroppen (det er jo vinterferie), og det endte med ny personlig rekord på 52 minutter og 35 sekunder på runden. Det er en forbedring på 34 sekunder fra forrige rekord  i januar, og 14 sekunder bedre enn turen jeg hadde 26.februar.

Nå går vi inn i en vanskelig måned når det gjelder aktivitet. Mars er jo en vårmåned, og hvis det blir mildt vil skiløypene i nærområdet forsvinne fort, og det vil jo ikke si det samme som at sykkelen kan tas i bruk med med en gang da det fortsatt kan være glatt på veiene. Det samme gjelder også for jogging da jeg ikke tar sjansen på å løpe på glatte veier.
I 2012 beveget jeg meg 105 km så jeg tar sjansen på å si at målet for kommende måned er 150 km.

mandag 25. februar 2013

Ut på tur med lørdagens resultater friskt i minnet

Det er mandag i vinterferien, og hele familien ville være med på Veståsen for å gå på ski. I går var vi på Harrytur til Sverige, så gutta hadde med seg litt svensk "bensin" fra godterifabrikken. Martin var ikke helt motivert i dag, men han fikk da gått 4 km tilsammen. Da vi var ferdig med vår lille tur spurte jeg om Jonas ville være med å gå tilbake til Jevnaker, og det ville han. Han er nok interessert i å få gått Veståsløpet en gang han også, og ville se hvordan den siste delen av løypa er. Lene og Martin plukket oss opp ved Bergerbakken skole etter jeg var blitt slått i en kraftig langspurt av min sønn.










Resultatlistene fra Veståsløpet kom i går, og det var ikke så mye å skryte av hvis jeg skal sammenligne meg med andre. Jeg hadde den femte dårligste tiden,  og det var to deltakere som hadde brutt. Jeg ble veldig sliten på slutten, og mistet litt motivasjonen når det ble så bakglatt. En ting kan jeg da være fornøyd med og det var at jeg ikke hadde glemt mine gamle kunster fra skytingens tid da jeg hadde ti treff av ti mulige.


Av 84 deltakere i herreklassen på idealtid havnet jeg på 75.plass, og bommet på idealtiden med 68 minutter og 42 sekunder.

Men jeg sier meg enig i det min bror skrev på facebook og bruker det som en dårlig unnskyldning.  Jeg er født med en ski kun på det ene beinet siden jeg er en halvdanske.


Halvdanskens nasjonalflagg?

lørdag 23. februar 2013

Veståsløpet 2013

Morsk mann med trangt
startnummerinne ved skyting

Da var debuten i Veståsløpet unnagjort, og det er mange år siden jeg har hatt startnummer på brystet. Med over 100 deltakere og to busser fra Bergerbakken skole gikk starten ved Fjorda klokken 1000. Jeg tok plass helt bakerst i feltet da jeg ikke er noen reser på ski. Merket fort at den valgte smurningen fra i går ble litt bakglatt, men det funket egentlig greit de første 8 km. Etter dette ble det veldig bakglatt resten av turen. Det har blitt veldig mildt i løpet av dagen, og selv om jeg prøvde med litt rødt ble den siste halvdelen av løpet tungt med bakglatte ski.




Skøyt på blink nummer 21.
Resultatet er foreløpig ukjent

Midtveis i løpet var det skyting ved Tagnes, og dette har jeg ikke gjort siden jeg var 13 år og medlem av Randsfjord skytterlag. Det var morsomt, og det blir spennende og se om jeg traff på noen av mine ti skudd når resultatene foreligger.






Endelig i mål

Var godt fornøyd med å gjennomføre løpet selv om jeg bommet litt på målsetningen om fire timer. Noe av skylden for det tror jeg de bakglatte skiene må ta. Gjennomførte ca 34 km på 4 t og 28 min langt nede på resultatlisten. Kanskje jeg hadde ti personer etter meg i løypa.

Fine løyper og bra arrangement. Det frister å prøve igjen neste år.



fredag 22. februar 2013

Vinterferie

Da er det vinterferie, og den starter jeg med å forberede meg til Veståsløpet som jeg skal gå for første gang. I den anledning må jeg smøre skiene i min "proffe" smørebu blant vaffeljern og fredagspizza. Satser på at YR har rett i sine prognoser, og smører skiene med lilla før morgendagen. Må tidlig opp da bussen går fra Bergerbakken skole klokken 0815 i morgen tidlig. Dette blir helt klart en spennende start på vinterferien. Klarer jeg dette på under 4 timer?

Min lille smørekoffert

Smørejern og vaffeljern

Prøver så godt jeg kan :-)

lørdag 16. februar 2013

Den lengste turen

Med Lene og Martin på Notodden, og Jonas som reiste på en 24 timers festival i hallen klokken 1200 idag var bordet dekket for å ta en lang skitur. Reiste til Flekkerøysmyra og satte kursen mot Buvannet. Da jeg kom til Buvannet viste klokka 12,5 km og valgte derfor å gå 2,5 km til får å få en tur på 3 mil. Har nok aldri gått så langt på ski i et strekk, og kjente det godt i bein og knær når jeg kom tilbake til bilen.

To myke knekkebrød med leverpostei
går ned det også.
15 km den veien og du kommer
til Flekkerøysmyra
30,1 km på 3 t og 34 min. Det var
tempoet


fredag 15. februar 2013

Fredag kveld på skøyteisen og med påmelding til skiløp

I kveld hadde jeg lovet Jonas en tur på skøytebanen siden Lene og Martin har reist en tur til Notodden. Etter en Grandis middag reiste vi på stadion og spente på oss skøytene. Jeg på hockey skøyter og Jonas på det som kalles stiv ankel skøyte. Jeg fikk det ærefulle oppdraget å ta tiden på 100 og 400 meter. Det ble også en liten konkurranse der jeg nok måtte se meg slått grundig på begge distansene.

I kveld har jeg også meldt meg på mitt første skiløp på 30 år, Veståsløpet. Det er et 34 km langt turløp som går fra Fjorda ved Bjoneroa til Jevnaker. Her skal det også skytes midtveis i løpet som blir spennende. Har aldri gått så langt på ski før så det kan jo bli en utfordring, men heldigvis er løypeprofilen nesten helt flat.

Løpet skal gjennomføres lørdag 23.februar med start klokken 1000. Buss går fra Jevnaker til Fjorda klokken 0815, så det blir ikke anledning til å sove lenge den første dagen i vinterferien.




Har i anledning av påmelding til Veståsløpet bestilt meg en fin liten tursekk fra nettsidene til GMAX. Jeg håper den kommer innen løpet skal gjennomføres. Denne sekken tar 18 liter.

onsdag 13. februar 2013

Medio februar

Nå er vi midt i februar, og jeg ligger godt an i forhold målet som har vært å gå like langt som i januar. Det har vært en fin måned til nå med flott vær og greie temperaturer. Jeg har hatt åtte turer på ski i februar til nå. Det har vært et par turer på rundt 2 mil. Lene har vært med meg en tur på Eggemoen, mens det har vært vanskelig å få med meg Jonas. Kanskje det er lettere å få med han en tur på skøytebanen til helga.



Mine skiturer de siste 14 dagene.
Med 100 km så langt har jeg gode muligheter til å greie det dobbelte denne måneden. Fra 25.februar er det også vinterferie med gode muligheter for å få noen lengre turer.


Har gjort noen "store" investeringer i vedlikeholdsutstyr denne måneden :-)


Med en harrytur i slutten av måneden finner jeg kanskje et kupp på noe jeg har "bruk for".


lørdag 9. februar 2013

Årets flotteste dag - Så langt


Med flott vær og sol på en klar blå himmel startet dagens tur fra parkeringsplassen ved Bergerbakken skole. Det var -14 grader og turen startet med en god stigning opp til Buttentjern via Knipetjern. Her var det perfekte trikkeskinner og flotte løyper som blir kjørt med stor maskin. 

Høydeprofil fra dagens tur
 Når du kommer opp til Buttentjern må du inn på nye løyper som blir kjørt av Jevnaker røde kors. Dette er løyper som blir kjørt med scooter Her var det ikke like lett å gå for en halv danske da det ikke var satt spor i store deler av løypa i dag.

Løypene går opp på Veståsen, og på min tur passerte jeg Ruggetjern før jeg fortsatte videre til Flekkerøysmyra der jeg startet min tur forrige søndag. Her snudde jeg og gikk samme veien hjem, bortsett en litt annerledes nedkjøring fra Buttentjern. På veien hjem tok jeg tid til å ta litt bilder fra turen i det flotte været.


Flekkerøysmyra er et fint utgangspunkt
for turer
-9 grader på Flekkerøysmyra






 





 

 







 

onsdag 6. februar 2013

Kveldstur på Eggemoen

Det er fint å ha en 10 km lang lysløype en 3 minutters kjøretur hjemmefra. Det gjør dørstokkmila litt kortere når du skal motivere deg til å komme ut etter en dag på jobben. Med -2 grader og litt snø i lufta ble det en flott kveldstur i rolig tempo. På min vei møtte jeg mange andre som var ute og brukte de fine løypene. Løypa blir preparert ofte av Jevnaker IF ski, og de har fått seg en egen side på facebook slik at det er lett å følge med på prepareringsstatus.

https://www.facebook.com/#!/pages/Eggemoen-ski/396495600436403?fref=ts

Lysløypa består av to rundløyper med et strekke imellom som binder disse sammen
 
Behagelig temperatur


søndag 3. februar 2013

Søndagstur

I dag ble det årets første skitur på Veståsen som du finner på vestsiden av Randsfjorden. Her er det mulig å gå scooterkjørte løyper fra Bjoneroa til Jevnaker. Jeg startet fra Flekkerøysmyra som du finner ved å kjøre 5 km nordover vestsideveien før du tar av på Fallaveien og følger den helt til den stopper ved en parkeringsplass.

Ved parkeringsplassen finner du en infotavle med kart over veståsen.

Målet for dagen var å gå to mil. Det var -10 grader og blåføre. Jeg tok turen nordover mot Buevannet som ligger 12,5 km fra Flekkerøysmyra. Etter 10 loggførte km på Garmin klokka stoppet jeg for å få i meg litt væske. Hadde glemt å ta med meg vann, men hadde heldigvis et Coca Cola produkt i sekken. Etter pausen snudde jeg og tok samme turen tilbake. Møtte kun 2 mennesker og 1 hund på min 2 mils tur.

Etter ca 2 timer og 30 minutter var jeg tilbake til bilen og satte snuten hjemover for å tilbringe litt tid på sofaen med skiflyving fra Harachov.

Kartet er hentet fra Endomondo og viser dagens tur.





















fredag 1. februar 2013

Mitt mål for 2013

Nå skal jeg prøve å skrive blogg, og dette gjør jeg for å ha min egen lille treningsdagbok. Jeg er en minimosjonist som i de senere årene har funnet glede i å bevege meg litt. Prøver å komme meg ut fire ganger i uka, og kanskje denne bloggen gjør at jeg også kommer meg opp av sofaen og ut på de tunge dagene når været ikke er på sitt beste.

Mitt mål for 2013 er å loggføre minst 4000 km på endomondo som jeg bruker som ekstra motivasjon for mine turer.

Nå som januar er ferdig har jeg loggført 200 km.

 
 I januar 2012 hadde jeg loggført 99,6 km som betyr at jeg ligger godt an når vi har passert 1/12 av året.



Selv om jeg ikke er noen rask mann på ski avsluttet jeg måneden med å gå min raskeste 10 km, og det er jeg fornøyd med.