mandag 30. desember 2013

Tur til Lygna skisenter

Årets nest siste dag ble brukt til å jakte på skiføre for familien. Jonas har reist på hyttetur sammen med en kamerat, så i dag var det jeg, Lene og Martin som skulle på tur. Etter søk på nettet var det Lygnasæter som kunne lokke med litt skiføre. Etter en tur på sportsbutikken for å kjøpe nye staver til minstemann, og 45 minutter i bilen var vi der. Litt skeptiske var vi på parkeringsplassen da vi så rundt oss og det ikke var mye snø, men vi betalte parkeringsavgiften som var ganske stiv for en familie på tur.

Kan bli dyrt hvis det er en stor familie
på tur.
Vi trasket opp på stadion, og Martin mistet raskt lysten til å gå ut på stadion da han så alle proffene som suste forbi. Det var tydelig at mange ambisiøse skiløpere også hadde valgt Lygna skisenter som treningsarena i dag. Etter en liten stund ble han med ut i sporet, og da ble det morro. Det var greit å gå på kunstsnøen i løypa selv om jeg trives bedre i løyper med flere turgåere. Følte litt at man gikk i veien for racerne. Alt i alt topp med snø under beina før vi er ferdige med 2013. Martin og Lene gikk 5 km, mens jeg rundet 9 km.

Full fart i sporet
Gutta på tur




lørdag 28. desember 2013

Romjulscaching

Fortsatt ingen tegn til snø betyr at det må gjøres andre aktiviteter enn vinteraktiviteter. Det som er positivt med at snøen uteblir er at det fortsatt er mulig å finne geocacher. Etter et lite søk på kartet til www.geocaching.com fant jeg meg en rute med noen cacher som jeg ennå ikke har tatt på Jevnaker. Jeg startet på Nøklebytangen sammen med hele familien slik at gutta også kunne få seg litt fri WII og playstation.

Første cache for dagen er funnet.
Turen videre tok jeg alene, og beina ble brukt for å få litt trim etter all julemat og julesnop. Turen gikk til Nordbytangen der det er gjemt to cacher. Fikk prøvd ut den nye flotte gangveien som er ferdigstilt i høst. Den første cachen fant jeg på et illeluktende sted etter litt feilleting i starten. Loggen ble datert og underskrevet.

Dagens andre cache i boks.
Den andre på Nordbytangen med navnet vikingkvinnens grav har en spennende beskrivelse på nettsidene. Her lærte jeg noe nytt om Jevnaker. Boksen egner seg bra for barn da den inneholder byttegjenstander, og hit må jeg nok få med meg Jonas og Martin.

Flott ved Randsfjorden i dag, men ikke helt slutten
av desemberfølelsen.


Dagens tredje med spennende
innhold.














Den siste cachen fant jeg i Asmala, og etter fire funn på fire forsøk var jeg fornøyd med dagens fangst. Selve turen ble på litt over 7 km i frisk vind.

Dagens rute hentet fra Endomondo.

tirsdag 24. desember 2013

God jul

Det var regn- og stormfull aften som de sier i "the julekalender". Årets utgave av julaften i værveien består av mye nedbør, og da ikke i form av den som gir deg julestemning. Har vært ute å gå en liten tur  for å få litt frisk luft før all den gode julematen skal inntas, og må si jeg ikke var helt tørrskodd da jeg kom hjem. Litt skuffende da jeg jeg hadde sett fram til en skitur på formiddagen som gir god julestemning, men været kan jeg ikke gjøre annet med enn å prate pm det.

Ønsker alle en god jul og håper de får sine ønsker oppfylt. Jeg ønsker meg snø :-)


Årets juletre


Årets julevær

lørdag 21. desember 2013

Noen nyttige innkjøp?

Nærmer seg raskt jul nå, og på en handletur i Hønefoss brukte jeg anledningen til å løse inn en G-deal. Dagens store kupp var et par SWIX staver som var satt ned fra 1299,. til 499,-. Føles som et kupp selv om jeg tror det er sjelden disse stavene selges til fullpris. Er egentlig ikke veldig lett å vite hva man bør betale for produkter i den bransjen. Et eksempel er skipakken jeg fikk til min bursdag. Da jeg så på den i november var prisen 2499,-. Da Lene handlet den til meg var prisen satt ned til 1999,-, og nå i dag ligger prisen på 1499,-. Det er i ihvertfall sjelden lurt å handle på impuls før man har sjekket priser litt rundt omkring.

Dagens investering som nok ikke
kan brukes med det første.
Siden det er dårlig skiføre har jeg også kjøpt meg et par is brodder for å komme meg ut på tur. Må si jeg følte meg litt utgått på dato da jeg sto i sko-butikken for å kjøpe innleggssåler til skoene fordi beina er råtne og trenger ekstra demping samt is brodder for å kunne holde meg på beina.

Broddene satt på under hele turen, og
jeg holdt meg på beina.
Greit med litt ekstra veigrep her.



















Dagens tur gikk til Buttentjern, og på veien hjem gikk jeg inn i den blå timen. Her er noen stemningsbilder fra turen.












fredag 20. desember 2013

Juleferien er her

Da er siste arbeidsdag før juleferien gjennomført. Nå var endelig tiden inne for og virkelig få gått litt på ski som rekreasjon. For en uke siden så det ut som at dette var store muligheter for dette, men den gang ei. Etter min lille skitur forrige lørdag satte mildværet inn som har endt med bare veier eller holke over alt. Skiløypene er borte, og værmeldingene ser ikke lysende ut for den kommende uken. Kanskje kan det være en liten mulighet for å få til noe på Lygnasæter eller Ringkollen hvis en tror på julenissen.

Ingen lovende langtidsvarsel fra yr.no på Jevnaker i jula.

På mandag var også den store dagen da jeg fylte 39 år. Kun et år igjen på trettitallet nå. I den anledning fikk jeg nye ski og skisko i gave av Lene, Jonas og Martin i et spleiseprosjekt med min mamma og pappa. Fortsatt spennende med gaver, og fornøyd med den etter jeg på slutten av forrige sesong ødela mine Madshus ski. Denne gangen ble det et par med Rossignol Zymax ski med Rossignol X6 kombi støvler.

En ski med litt mykere spenn en den jeg har fra før.

Kombisko som gir mulighet for å prøve
skøyting.

lørdag 14. desember 2013

Den første turen på snø

Siste skitur som 38-åring


14.desember ble sesongens første tur med snø under skia. Det ble en tung tur da halvdansken ikke akkurat er god til å gå i løssnø for å tråkke sine egne spor. Det ble tilbakelagt en distanse på rundt 5 km uten at tiden jeg brukte skal nevnes. Må vel innrømme at det kanskje ble litt tidlig for en tur på Eggemoen, men en rask beslutning ble tatt da snøen lavet ned på formiddagen. Er vel tryggere å reise på Ringkollen neste gang for å få en bedre skifølelse.






Snøen er der, men ikke noen gode spor å gå i
Klarte meg uten å få riper i skia :-)





søndag 8. desember 2013

Da kom den første ordentlige snøen :-)

Lørdag 7.desember
8.desember var dagen det skulle komme snø som gir håp for en skitur eller to før året er omme. Vi har vært på Notodden i helga, og søndag morgen sto jeg opp til 10 cm med nysnø. Det er vel ikke nok til at skiløypene blir klare, men med minusgradene på plass ser det i hvert fall ut til at snøen som har kommet skal bli liggende. En dag til med like mye snø nå så blir det tur tenker jeg.

Notodden stadion kledd i det store hvite teppet
Søndag 8.desember















Nå er det bare å følge spent med på føremeldingene til skiforeningen for å se når det er mulig å reise på Ringkollen, eller facebooksidene til Eggemoen ski for oppdatering av løypene der.

lørdag 7. desember 2013

Mens vi venter på snøen.

Torsdag 5.desember spådde YR.no en del snø, og da kjente jeg det begynte å krible i langrensfoten. Desverre endte det bare opp med en hel masse vind og lite snø. Så da er det bare å smøre seg med tålmodighet. Snøen kommer vel før eller siden. I mens kan jeg se litt på denne videoen å drømme meg bort til flotte skisporene som venter der ute forhåpentligvis i nærmeste fremtid.


søndag 1. desember 2013

November er over

November har vært en meget dårlig treningsmåned og er ikke mye å skrive hjem om. Sykdom og vondt ben har gjort at jeg ikke fikk gjennomført mitt lave mål på 50 km engang. Det ble med 45 loggførte kilometer, men det har da blitt noen økter på spinning sykkelen. Blir ikke så mange km av den treningen.

Første søndag i advent i dag, og ute på en liten rusletur for å teste foten observerte jeg at gangveien fra Statoil og ned til Samsmoen har fått gatelys. Hyggelig å kunne gå her nå uten at det er stupmørkt.

Ny asfalt og gatelys er en god investering på
gangveien fra Samsmoen til Statoil
Må prøve å nå 50 km i desember også. Hyggelig med en avslutning av året der jeg kan nå målet forhåpentligvis. Heldigvis er års målet nådd.

fredag 29. november 2013

Snart adventstid og drømmen om leketøy til jul

Fredag kveld, og vi nærmer oss adventstiden der den mørke og triste november går over i en måned som blir opplyst av mange stjerner og lys fra vinduer og gater. Det er godt, og kan hjelpe på humøret da den dumme hælen ikke blir bedre noe som gjør det vanskelig å komme seg ut. Må si det begynner å bli litt kjedelig at hælen verker godt etter en dag på jobb.

Snøen lar vente på seg, og skisesongen ser ikke ut til å starte med det første. Blir spennende og se om det blir skiføre på Ringkollen før juleferien starter.

Denne uka har det vært sykdom i huset. Det førte til at jeg ved en tilfeldighet fant en link til denne fantastiske videoen på nettsidene til avisen Hadeland i en surfestund. En flott og stemningsfull film som virkelig gjør at du får lyst til å komme deg ut.



For meg som også leker litt med kamera av og til ga dette meg et ønske om å kunne filme litt fra luften, da det gir fantastiske bilder. Søkte derfor litt rundt på nettet for å se hvilke rimelige løsninger som er der ute for en nybegynner. Kom fram til Parrot AR.Drone 2.0 som kunne vært noe for en nybegynner. Denne enheten kan styres ved hjelp av min Ipad eller Iphone. Kamera er innebygd, og film kan føres direkte over, eller lagres på en minnepinne i enheten. Problemet er kun prisen som kanskje er litt stiv for et produkt jeg kanskje ikke kommer til å bruke så mye.


2 478,- på Appelstore er kanskje litt mye penger å bruke på
leketøy for en voksen mann?
Etter å ha søkt etter noen filmer om produktet på Youtube fant jeg også en kar som hadde kjøpt en slik drone. Fikk noen fantastiske bilder på sin første prøvetur, men siden enheten styres fra WIFI er det ikke så morsomt når du mister signalene. Heldigvis hadde han flaks da det var noen ærlige personer som fant den og leverte den tilbake.




Tror vel neppe at jeg har vært så snill at julenissen kommer med noe slikt til meg, men det er vel lov å ønske seg?

lørdag 23. november 2013

Nytt lesestoff

November er som tidligere skrevet en litt treg måned når det gjelder trening. Nå som den ene hælen har slått seg helt vrang er det også helt utelukket å jogge, og har faktisk også store problemer med å få gått en tur. Det fører til at jeg må bruke spinning sykkelen mye, og det er noe jeg ikke akkurat synes er gøy. Med tanke på mildværet som har vært ser det også ut til at skisesongen lar vente på seg.

Flott novembervær ut over Randsfjorden.

Siden det ikke er så mange turalternativer kan jeg jo lese litt om trening. Har gått i gang med et abonnement på aktiv trening, og fikk mitt første blad i går. Virker som et greit blad for en som har lyst til å lese litt om trening, men som ikke satser mot alle konkurransene der ute.

Et blad fra Bonnier. Her har jeg hatt mange
abonnementer før som bladene Historie, komputer
og illustrert vitenskap.

søndag 17. november 2013

Her kommer vinteren, her kommer den kalde fine tia.

En liten tur på Buttentjern i dag avslørte at vinteren er i anmarsj. Et tynt lag med is lå på vannet.
 
A nice november day.
 
 

lørdag 16. november 2013

Idrett på høyt nivå

Vi er halvveis i nok en måned, og nå er det ikke mange dagene igjen av 2013. November er en litt treg måned når det gjelder å få trent. En noe kranglete hæl som slår seg vrang etter en gåtur eller joggetur har spesielt gjort den siste uken veldig rolig. Målet for november er ikke satt så høyt, så jeg tror jeg skal ro det i land.

Med en rolig uke har en idrett der hjernen brukes mer enn kroppen inspirert store deler av familien til en ny type aktivitet. Spillet er sjakk, og det norske VM håpet Magnus Karlsen og NRK sin tv dekning av VM har gjort at familien har investert i et sjakkbrett. Er vel rund tjue år siden det ble spilt mye sjakk sist, og nesten tretti år siden jeg var medlem av Jevnaker sjakklubb som det het hvis jeg ikke husker feil. Der var det lynsjakk med kake i pausen som lokket i en periode.

Nytt sjakkspill klart til bruk
på stuebordet
Sjakk på NRK fjernsynet er en ny erfaring for min del. Slow TV kan
faktisk også være spennende.

Sjakken som blir spilt i huset skjer på "høyt nivå". Stort sett er det jeg og Jonas som spiller, ellers er det IPADen som er motstanden. I dag hadde jeg en to timers kamp mot en kamerat som endte med et knepent tap.

Etter mange tap mot Padden ble det endelig
en seier på meg. Nevner ikke at nivået ble
satt veldig lavt på datamotstanden :-)


lørdag 9. november 2013

Tur til Loftsberget


Den første snøen

Den første snøen er kom utenfor døra den 7.november. Det ble ikke så veldig store mengder, men følelsen av noe nærmer seg er der. Det betyr forhåpentligvis at skisesongen er i anmarsj selv om en liten titt på www.yr.no viser at det ikke er spådd mye nedbør den neste uken. Skiene er i hvert fall klare til bruk da jeg ikke fikk ryddet dem bort i vår.

En liten antydning til at snøen legger seg



fredag 1. november 2013

Oppsummering av den tiende måneden

Oktober 2013 er tilbakelagt. Den ente som den første måneden i året jeg ikke klarte å nå mitt  mål. Jeg hadde tro på 350 km denne måneden, men slik ble det ikke. Været har ikke vært noen hindring for å klare det, men loggen den 31.oktober viste kun 268 km. Det ble altså 82 kilometer for lite. Grunnen er at sykkelen ble parkert to turer for tidlig. Spinning sykkelen er tatt i bruk, men den kommer jeg jo ikke av flekken med.


Ikke en lystig statistikk med tanke på å loggføre kilometer.

Selv om statistikken av loggførte kilometer ikke ser så pen ut har jeg brukt nesten like mange timer på aktivitet som de siste månedene. Det er jo positivt.

Antall timer brukt på aktivitet de siste tre
månedene
Målet for november blir ikke så hårete. Satser på kun 50 kilometer som bør være overkommelig.

søndag 27. oktober 2013

Sesongslutt

Som jeg selv antok forrige helg ble min siste sykkeltur denne sesongen gjennomført på Eggemoen den 19.oktober. Selv om det ikke har vært så kaldt denne helgen, og det er spådd forholdsvis mildt de neste ukene velger jeg å avslutte nå. Av erfaring er det greit å la sykkelen få noen måneders hvile nå. Da blir det ekstra gøy og ta den fram til våren igjen.

Ikke mange blader igjen på buskene nå

Tiden fram til snøen kommer må brukes til gåturer, joggeturer og tid på spinning sykkelen. Den siste aktiviteten er den absolutt kjedeligste, og etter en halv time på den er jeg ordentlig lei. Skulle gjerne brukt litt mer tid på å jogge, men beina får ganske hard medfart i denne aktiviteten og hæla mine er litt vonde for tiden.

Ennå en stund til lysløypa er klar for ski
Helgen har inneholdt en joggetur på lørdag og en gåtur på søndag. På gåturen søndag ble det tid til å få tatt en cache ved røde kors huset. Geocaching sesongen er vel også litt på hell nå. På veien hjem gikk jeg innom lysløypa, og på vei ut fra Eggemoen fant jeg en privat liten søpledynge. Utrolig at noen bare kjører ut i skogen og tømmer søpla si. Ikke langt unna trollmyra var det heller. Kanskje noen som ikke rakk åpningstidene, men som velger å bli kvitt søpla likevel.


Mitt 31.cachefunn
En av mange tømmeplasser som dukker opp i løpet av en
sommersesong. Mange griser og miljøsvin der ute.



søndag 20. oktober 2013

En helg med bursdagsselskap

Denne helga har det vært bursdagsselskap for eldstemann som fylte 11 år i dag. GRATULERER. Fredag var det bursdagsselskap med kompiser på ringeriksbadet. Her ble det en anledning til å få svømt en kilometer mens barna tok seg av hopping og stuping. Lørdag ble det en tur på terrengsykkelen. Kanskje den siste sykkelturen for året? Det er spådd mildere vær til uken så det kommer kanskje flere muligheter. I dag har det vært familieselskap med masse kaker. Fikk brent noen av noen av kaloriene på forskudd da jeg jogget en 10 km på Eggemoen på morgenkvisten.

Rett etter fullførte 10 km. Ser litt ferdig ut.
Forrige uke prøvde jeg å få plassert en Geocache på Randsfjord bru. Jeg brukte tid på å finne en fin boks og lage en liten loggbok. En blyant ble det også plass til når jeg fikk kvesset den ned til et par centimeter. Plasserte en magnet på boksen da tanken var å feste den på brua ved gangfeltet. Boksen ble plassert og koordinater ble registrert. Vel hjemme registrerte jeg cachen på www.geocaching.com. Et par timer senere kom svaret at boksen ikke ble godkjent fordi den lå for nærme en vei noe som ikke var tillatt.

https://wiki.groundspeak.com/display/GEO/Norway#Norway-vei

Ja, ja da lærte jeg noe nytt denne uken også. Boksen kan jeg jo alltid gjenbruke på et annet sted.

Min flotte cache som jeg selv var veldig fornøyd med
før jeg lærte at den ikke kunne brukes.

torsdag 17. oktober 2013

Midt i oktober (HLR)

203 kilometer er passert denne måneden, og jeg er egentlig på god vei til å klare de 350 kilometer som jeg har satt meg som mål hvis vi ser hvor langt jeg har kommet. Det er bare et problem, og det er at vinteren nærmer seg. Det blir mindre og mindre med gode muligheter for sykkelturer. Snø er det også spådd i nærmeste framtid. Gå- og joggeturer gir ikke like mange km i loggen. Vi får se om dette blir den første måneden der jeg ikke når mitt mål. Only time will show.

Årets livredningstest er gjennomført og bestått. Det betyr at jeg er godkjent for nok et år i svømmehallen med elever. Denne testen må gjennomføres hvert år, og det er fint å vedlikeholde kunnskapen som blant annet inneholder hjerte- og lungeredning. Den ene praktiske øvelsen som er å vise at du kan svømme 200 meter er kanskje ikke like nyttige hvert eneste år.



Godkjent for nok et år :-)
Her finner du en video fra Youtube som lærer deg litt om hjerte- og lungeredning.

lørdag 12. oktober 2013

Mission accomplished

Lørdag morgen og sol fra blå himmel. Dette så ut til å bli en fantastisk høstdag, og med bare 7 km igjen for å nå målet på 4000 km var programmet for dagen klart. Det var sjarmøretappen jeg skulle ut på.

Lagde en flott plakat før jeg dro på tur så jeg hadde det
klart til å dokumentere passeringen av målet.

Turen gikk ut i skogen på terrengsykkelen delvis fordi jeg den siste tiden er blitt litt hektet på Geocaching. En av cachene som har plaget meg litt den siste tiden er en multicache der jeg har måttet regne ut koordinatene selv. Torsdag kveld var jeg ute og prøvde på dette, men fant ingen post. Da jeg kom hjem påpekte Lene at jeg hadde gjort en grov regnefeil. Flaut for mattelæreren. Med nye koordinater var dette første delmål på turen, og etter litt roting i skogen fant jeg cachen.


Korrigerte koordinater etter Lene
hadde påpekt min regnefeil.
Boksen ble funnet og dagens skattejakt
startet bra
Innholdet i boksen med byttegjennstander











Nå hadde jeg fått "blod på tann" og ville prøve meg på cachen ved Lensmannsmordene på Eggemoen. Denne har jeg hatt et forsøk på før, men ikke funnet. På veien til denne cachen passerte jeg målet for året som har vært 4000 km. Da måtte jeg dokumentere stedet med et bilde.


En fornøyd kar som har nådd årets mål. Nå er det bare
å ligge på sofaen :-)
Ble dessverre en liten nedtur etter dette da jeg ikke klarte å finne cachen ved lensmannsmordene. Fikk også tråkket godt ned i et gjørmehull da jeg surret rundt nede i skogen ved en bekk under letingen. Men det var ingen grunn til å gi opp, og jeg ville ha flere cacher denne dagen. Turen gikk til den nedlagte militærleiren der det var en ny cache å finne. Her holdt jeg også på å gi opp, men etter en god del letning fant jeg den til slutt. En lykkefølelse der og da.

Ser du cachen? I filmen lengre nede på siden kan
du se hvor jeg finner den hvis du ikke selv vil lete.
Nå skulle turen gå til Østre Buttentjern. Her har jeg også prøvd å finne cachen før, men forrige gang hadde jeg ikke lastet ned koordinatene før jeg gikk opp. På toppen viste det seg da at det ikke var dekning til å gjøre det så jeg måtte reise hjem uten å få lett i det hele tatt. Nå sørget jeg å gjøre dette før jeg begynte på turen opp. Turen gav meg også en PR på tiden 23 min og 35 sek som er en forbedring med 1 min og 43 sek fra forrige PR den 02.06.13. Cachen ble også funnet etter litt knoting i skogen over det som for en uerfaren skogsfarer kunne se ut som et fint bjørnehi.

Flott ved tjernet i dag.
Selv om boksen har skarpe farger
ser jeg den ikke før øynene er rett
på den.







 Da gjennsto bare turen hjem, og på veien ned for å besøke min mamma fant jeg også en mikrocache der den gamle turnbingen på Jevnaker har vært. Noen jernskinner er kanskje rester fra denne? Greide faktisk å gjøre et lite tryn når jeg skulle reise fra denne cachen. Så sikkert morsomt ut da det skjedde i nesten stillestående.


Den minste cachen jeg har funnet til nå.
En liten film er også blitt laget fra dagens tur.


Etter et lite søk på Google Maps har jeg også funnet ut at 4000 kilometer tilsvarer en tur fra meg til Casablanka i Marokko. Har altså forflyttet meg fra Jevnaker til kontinentet Afrika :-)


Min virtuelle tur gjennom Europa. I virkeligheten har
kilometerne blitt tilbakelagt i Oppland og Telemark.